Sprød gris med grønkål og æblemarmelade

Sprød gris

- med grønkål og æblemarmelade

Salling Super inspirerer dig til en lækker ret, der oser af efterår og som byder op til et hyggeligt dækket bord med tændte stearinlys. Svineslaget bliver kælet for med krydderier og smør og får lækre sprøde svær, mens den sur-søde æblemarmelade komplimenterer det saftige stykke kød godt sammen med grønkålen. Servér retten en kølig lørdag med et dejligt glas fransk Pinot Noir.

Ingredienser:

4 personer
Aktiv tid: 40 minutter
Passiv tid: 2,5 timer

Svineslag:
Ca. 1 kg. svineslag
1 håndfuld gode peberkorn, fx Mill & Mortar
1 håndfuld laurbærblade
Groft salt
50 g. smør
Olivenolie
1 helt hvidløg, ca. 10 fed

Æblemarmelade:

4 Æbler
2 fed hvidløg
Timian
1/2 rødløg
25 g. smør
1 spsk. æblecider eddike
1 spsk. honning
Salt og peber

Derudover:
1 pose grønkål
Timian

Fremgangsmåde

Svineslag:
Tænd ovnen på 150 grader. Gør svineslaget klar. Dup det helt tørt og rids skindet med store mellemrum. Drys med rigeligt salt og peber. Knus hvidløgsfeddene med den flade side af en stor kniv og fordel i et stort ildfast fad. Drys med laurbærblade, en anelse olivenolie og hele peberkorn. Læg svineslaget i fadet med skindsiden nedad. Fordel skiver af smør på kødsiden og kom fadet i ovnen i 50 minutter til 1 time. Hæld gerne noget af det smeltede fedt fra fadet over slaget undervejs. Vend svineslaget om, så skindsiden vender op af og drys yderligere med salt. Skru op på 180 grader og steg i yderligere i 30-40 minutter. Hvis sværene ikke er helt sprøde, kan du give den 3-5 minutter på grillfunktion. Men husk at holde øje. Lad kødet hvile i 20 minutter.

Æblemarmelade:
Skær æblerne i grove tern. Knus hvidløget og finsnit rødløget. Kom alle ingredienserne op i en gryde og lad det stå ved lav varme i 20-30 minutter. Mos æblerne med bagsiden af en gaffel.

Anretning:
Træk bladene af grønkålsstænglen og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. De skal kun have ganske få minutter. Anret grønkålen på tallerkener. Skær svineslaget i firkanter og placér på grønkålen. Top med æblemarmelade og timian. Drys med lidt Maldon salt. Servér straks.