Log ind
Kurv

Sallings historie

1906

Ferdinand Salling

Salling har rødder helt tilbage til 1906, hvor købmand Ferdinand Salling åbnede en lille manufakturhandel på Strøget i Aarhus.

Ferdinand Salling lagde fra start mange timer i den nyåbnede butik for at få den til at løbe rundt. Den første måned lød omsætningen på 4.202 kroner - tilsvarende bliver samme beløb i dag omsat på mindre end 3 sekunder.

Ferdinand Salling var en mand med store ambitioner, og i de efterfølgende år opkøbte han flere omkringliggende ejendomme for at realisere drømmen om et storslået stormagasin i hjertet af Aarhus.

Vinduesudstilling I 1930

1953

Herman Salling

I 1953 afgik Ferdinand Salling ved døden og tilbage stod hans 34-årige søn, Herman Salling, med ansvaret for faderens firma. Herman Salling fortsatte i de kommende år i faderens ambitiøse fodspor, og i 1960 slog han dørene op for et helt nyt varehuskoncept med det i dag klingende navn føtex.

Den første føtex åbnede på Guldsmedgade i Aarhus, og det blev starten på et stort forretningsimperium - nemlig det vi i dag kender som Salling Group, der udover føtex og Salling blandt andet tæller Netto og Bilka.

Men Herman Salling var ikke færdig med at bygge stormagasiner. I 1964 blev dørene slået op for endnu en splinterny Salling - denne gang i Aalborg. I 2006 døde Herman Salling, men hans trofaste værdier med kunden i fokus, god service og godt købmandskab lever stadig videre i dagligdagen i Sallings stormagasiner.

Salling Aarhus 1956

De seneste årtier

Salling Group

I de seneste årtier er begge stormagasiner løbende blevet renoverede og fremstår i dag som moderne oplevelseshuse med et bredt udvalg af førende brands inden for fashion, livsstil, interiør, velvære og fødevarer.

Salling beskæftiger i dag mere end 1.100 medarbejdere og er fortsat en del af Salling Group, som den 1. juni 2018 skiftede navn fra Dansk Supermarked Group til netop Salling Group for at markere, at Salling Fondene i slutningen af 2017 fik 100% ejerskab over virksomheden.

Rooftop Aarhus