Grillet fersken salat med marinerede grillspyd

Hvidløgsmarinerede grillspyd

- med grillet fersken salat, burrata og croutoner

Det bugner med lækre ferskner lige nu. Prøv at servér de lækre, modne, grillede ferskner med en lækker cremet burrata og sprøde hjemmelavede croutoner. Servér med lækre grillede hvidløgsmarinerede kyllingespyd, for den perfekte, enkle, sommerlige weekendret.

Ingredienser:

Til 4 personer
Forberedelse: 30 min.
Tilberedning: 10 min.
I alt: 40 min.

Croutoner
100 g. brød, fx ciabatta (gerne daggammelt)
3 fed hvidløg
4 spsk. god olivenolie
1 spsk. Herbes de Provence, fx Mill & Mortar
1 tsk. flagesalt

Grillspyd
500 g. kyllingebryst
2 tsk. Herbes de Provence, fx Mill & Mortar
2 fed hvidløg
Saften fra 1/2 citron
1 tsk. flagesalt
4 spsk. olivenolie
3 forårsløg

Ferskensalat
6 ferskner
1 burrata
2 spsk. olivenolie
Basilikum
Chiliflager, fx Mill & Mortar
Croutoner
Frisk timian

Fremgangsmåde

Croutoner
Skær brødet i tern. Riv hvidløget fint. Vend brødet i olivenolie, hvidløg, salt og krydderi. Fordel på en bageplade og bag i ovnen ved 240 grader varmluft til de er sprøde og gyldne (ca. 7 minutter).

Grillspyd
Start med at lave marinaden ved at blande olie, revet hvidløg, salt, krydderier og citron. Skær kyllingebrysterne i lige store tern. Vend kyllingen i marinaden og lad den trække på køl så længe du har tid. Kom kyllingestykkerne på spyd sammen med stykker af forårsløg. Grill dine kyllingespyd.

Fersken salat
Flæk fersknerne og skær dem i kvarte. Grill dem hårdt på en grill eller grillpande til de får striber. Fordel de færdiggrillede ferskner på en stor tallerken. Læg en burrata ovenpå. Snit et par basilikumblade fint og vend dem sammen med olivenolie. Kom olien over fersknerne. Top med croutoner, chiliflager, frisk timian og basilikum. Servér ferskensalaten sammen med de grillede kyllingespyd og et godt glas rosé.