Sprødstegt kulmule med ristet grønkål, svampesauce og mandelknas

Sprødstegt kulmule med ristet grønkål, svampesauce og mandelknas

Efterårssæsonen kommer langsomt snigende. Men det betyder heldigvis, at Salling Super er fyldt op med lækre efterårsvarer. Prøv denne skønne efterårsret, der med garanti vil imponere enten dine frokost- eller aftengæster.

Kulmule er en hvid fisk, der er ganske mild i smagen, men sammen med grønkål og svampe kommer den virkelig til sin ret. Husk at du altid kan få hjælp til stegetider og udskæringer i Salling Supers fiskeafdeling.

4 personer

Ingredienser:
600 g. kulmule
75 g. smør
Frisk timian
Skallen fra en citron

Ristet grønkål:
4-8 grønkålsblade
1 spsk. smør
Salt

Svampesauce:
100 g. kantareller
100 g. østershatte
50 g. smør
3 dl. fløde
Citronsaft
Salt og peber

Pynt:
50 g. enokisvampe
100 g. mandler
Feldsalat

Fremgangsmåde:
Skær kulmulen i stykker a 150 g. eller få fiskehandleren i Salling Super til at gøre det. Læg fisken på en tallerken og krydr med salt, timian og citronskal. Lad fisken trække, mens svampesaucen klargøres.

Rens svampene og skær dem i halve. Smelt smørret i en pande og rist svampene i 1-2 minutter ved hård varme. Tilsæt fløde og smag til med citronsaft, salt og peber. Skru helt ned for varmen.

I en lille pande ristes hakkede mandler og sættes til side. Kom nu smør på samme pande og rist grønkålsbladene med lidt salt. Imens steges kulmulestykkerne på skindsiden i rigeligt med smør i få minutter, til skinnet er sprødt. Vend fisken og steg videre i 1 minut. Sluk for varmen og fjern panden fra blusset.

Anret de stegte grønkålsblade på et stort fad eller portionsanret 1-2 blade på hver tallerken. Læg kulmulestykkerne ovenpå og hæld svampesaucen over. Pynt med ristede mandler, lidt feldsalat og de små rensede enokisvampe. Server straks.

Velbekomme!