Kinesiske pandekager med braiserede svinekæber

Kinesiske pandekager

- med braiserede svinekæber, mango og grønt

Kinesiske pandekager er en pandekage, der har flere lag med forårsløg indeni. De er ganske simple at lave og smager skønt med fyld eller som tilbehør til andre asiatiske retter.

I denne opskrift serverer vi dem ”taco style” med braiserede svinekæber i risvineddike, frisk mango, avokado, radiser og gulerødder. Vi topper dem med koriander, frisk chili og forårsløg for det sidste touch. Det er en lækker ret at servere for sine gæster og med de braiserede svinekæber, bliver det lige en tand mere luksuriøst.

TIP! Pandekagerne kan sagtens laves dagen i forvejen, hvis du pakker dem ind hver for sig i husholdningsfilm og lægger dem i fryseren. Så skal de blot steges direkte fra fryseren, når de skal serveres.

Ingredienser:

Til 4 personer / 12 pandekager

Forberedelse: ca. 3 timer (inkl. braisering)
Tilberedning: ca. 30 min.
I alt: ca. 3,5 time

Braiserede svinekæber
10 svinekæber
Vindruekerneolie til stegning
2 rødløg
3 solo hvidløg
6 cm. ingefær
1 chili
60 g. svinefond
6 dl. vand
½ dl. soya, fx Clearspring
1,5 dl. risvineddike, fx Clearspring

Kinesiske pandekager
5 dl. hvedemel
1 tsk. salt
1 spsk. rapsolie
1 tsk. sesamolie
2 dl. kogende vand
3 forårsløg
Sesamolie til pensling
Rapsolie til stegning

Topping
2 avokadoer
1 mango
4 gulerødder
5 radiser
Friske koriander
Frisk chili

Fremgangsmåde

Braiserede svinekæber
Tænd ovnen på 180 grader. Afpuds svinekæberne ved at fjerne hinderne. Steg dem af i en støbejernsgryde i vindruekerneolie. Tag svinekæberne op af gryden og kom nu grofthakket hvidløg, ingefær, rødløg og chili i gryden. Svits det hele og kom svinekæberne tilbage i gryden. Tilsæt svinefond, vand, soya og risvineddike. Læg låg på gryden og stil gryden i ovnen i 2-2,5 time. Svinekæberne skal falde fra hinanden når du stikker en gaffel i og sovsen skal være næsten karamelliseret.

Kinesiske pandekager
Vend mel og salt sammen. Tilsæt olie, sesamolie og vand. Ælt det hele godt sammen til dejen er helt ensartet og smidig. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køkkenbordet i 30 minutter.

Del dejen i 12 lige store dele. Rul hver del ud til et rektangel og pensel med et par dråber sesamolie. Drys en smule finthakkede forårsløg udover dejen. Nu skal dejen rulles på den lange side. Stræk gerne i dejen, så det bliver en lang tynd pølse med forårsløg inden i. Rul nu den lange pølse ind som en snegl og brug en kagerulle til at lave en pandekage på ca. 10-12 cm. i diameter. Steg pandekagerne i en smule rapsolie på panden til de bliver gyldne.

Anretning
Træk svinekæberne forsigtigt fra hinanden.

Servér eller anret pandekagerne med gulerødder i lange tynde skiver, radiser i skiver, avokado og mango i både.

Top med svinekæber, den karamelliserede sovs fra gryden, friske koriander, chili og forårsløg. Servér med limebåde ved siden af.