Kartoffelpizza med pesto

Kartoffelpizza med pesto

Prøv denne lækre pizza med hjemmelavet pesto, nye danske kartofler og frisk mozzarella. Prøv med en koldhævet pizzadej, der gerne må hæve i op til 48 timer. Det giver en super struktur i bunden.

Har du en pizzasten, så smid den evt. på grillen for at opnå en ekstra lækker skorpe

3-4 store pizzaer
Ingredienser

Bund
20 g. gær
3 dl. lunken vand
1 tsk. flagesalt
2 tsk. sukker
3 dl. K Larsen olivenolie
7 dl. durummel fra Il Fornaio

Pesto
1 stort bundt basilikum
100 g 24 måneders parmesan
1 dl. god olivenolie
15 g. pinjekerner
2 fed hvidløg
Evt. flagesalt

Topping
3 nye kartofler
3 mozzarellaer fra La Treccia
Frisk oregano
Frisk timian
Olivenolie
Dilip’s chili fra Mill & Mortar

Fremgangsmåde
1-2 dage i forvejen røres dejen sammen ved at blande gær med vand. Tilsæt derefter salt, sukker og olivenolie. Rør til sidst langsomt durummel i dejen. Tjek om der evt. skal mere eller mindre mel i, end der står i opskriften. Dejen skal være smidig og glat, men uden at klistre. Rør den gerne på en god røremaskine for det bedste resultat.

Dagen i forvejen kan du evt. lave pestoen blot ved at komme alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender. Smag evt. til med lidt salt.