Vaniljemuffins med lækker og kreativ topping

Vaniljemuffins med lækker og kreativ topping

Brug en efterårsdag i køkkenet med børnene, og lad fantasien få frit spil, når der skal pyntes kager.

Prøv disse lækre vaniljemuffins med et strejf af karamelsmag fra kokosblomstsukker fra økologiske Biogan. Lad de små stå for pyntningen med Cake Stuff fra Mill & Mortar på en dejlig mascarponecreme.

Til at sprøjte cremen ud har vi brugt tyller fra Blomsterberg, som du finder i boligafdelingen.

Til 8 stk.

Ingredienser:
60 g stuetempereret smør
200 g kokosblomstsukker fra Biogan
2 æg
185 g hvedemel fra De 5 Gaarde
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
Kornene fra en vaniljestang eller 3 tsk. vaniljesukker
2 dl. cremefraiche
Skallen fra 1 økologisk citron

Mascarponecreme:
200 g mascarpone
4 spsk. muscovado-rørsukker fra Biogan
2 dl. fløde
1 tsk. kanel fra Mill & Mortar
1 tsk. kardemomme fra Mill & Mortar
1 tsk. ingefær fra Mill & Mortar
1 tsk. vaniljesukker
Saften fra 1 citron

Skær smørret i mindre stykker og rør det sammen med sukkeret til det er en ensartet masse. Tilsæt nu 1 æg ad gangen.

Alle de tørre ingredienser vendes sammen for sig, før det langsomt tilsættes sukkermassen, mens der røres. Tilsæt til sidst cremefraichen lidt ad gangen samt citronskal.

Hæld dejen i 8 muffinforme og bag dem i en forvarmet ovn på 160 grader i 15 minutter. Det er vigtigt at holde øje med dine muffins, da alle ovne er forskellige. Lad dem køle af på en rist inden de pyntes.

Til mascarponecremen piskes alle ingredienser sammen til en glat masse. Put det i flere sprøjteposer med forskellige tyller i bunden.

Leg med de forskellige tyller og alle de farvestrålende toppings fra Mill & Mortar.

Prøv fx at drysse med passionsfrugtstøv for et syrligt twist eller sølvstøv for en smuk effekt.

Biogan Boghvedemel, økologisk, 1 kg
57,95 kr.
Læsø Groft Sydesalt, 60 g
64,95 kr.
Patisse silvertop muffinform, 35 cm, stål
149,95 kr.
Patisse sprøjtepose med tyl, 40 cm
89,95 kr.