Rivegilde - spar op til 60% - shop nu

Ribeye med rodfrugtfritter

Man går aldrig galt i byen med en god ribeye eller entrecôte steak. Det er det perfekte stykke kød at servere for sine gæster og hvis du tilbereder kødet med masser af kærlighed og følger vejledningen i denne opskrift, lover vi dig, at du får et mørt og saftigt stykke kød.
Servér bøfferne med en skøn spinatpesto og sprøde rodfrugt fritter. En helt perfekt og simpel gæstemenu, som med garanti vil være starten på en hyggelig aften.

Ingredienser

Aktiv tid: 25 minutter
Passiv tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 4 ribeye steaks eller entrecôtes
  • 2 spsk. smagsneutral olie til stegning
  • 50 g. smør til stegning
  • Evt. lidt frisk timian eller rosmarin
  • 2-3 fed hvidløg
  • Maldon eller Læssø salt
  • Friskkværnet peber

Spinatpesto:

  • 100 g. babyspinat
  • 50 g. basilikumblade
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g. pinjekerner
  • 1 dl. olivenolie
  • 30 g. parmesan
  • Saften af ½ citron
  • Salt

Rodfrugtfritter:

  • 1200 g. blandede rodfrugter;
    • Bagekartoffel
    • Rødbede
    • Sød kartoffel
    • Gulerod
    • Pastinak
    • Persillerod
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt

Derudover:

  • Frisk basilikum
  • 50 g. puck feta ost

Kød og rodfrugter

Fremgangsmåde 

Spinatpesto
Blend alle ingredienserne sammen til spinatpestoen. Smag til med citronsaft og salt.

Rodfrugtfritter
Rens eller skræl alle rodfrugterne og skær dem i lange skiver på ca. 1x1 cm. så vidt det er muligt. Bland rodfrugterne med olivenolie og salt i en skål, så alle er dækket i olivenolie. Tag gerne rødbederne for sig i en anden skål, så de ikke smitter af på alle de andre rodfrugter.
Placér rodfrugterne på bageplader, men undgå at de rører hinanden. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme i 20-30 minutter. Vend dem gerne havvejs og byt evt. om på bagepladerne. Hvis ikke de er sprøde nok, kan du evt. sætte ovnen på grillfunktion i 3 minutter.

Ribeye eller Entrecôte steaks
Lad bøfferne trække i 30 minutters tid inden de tilberedes.
Varm en pande, gerne støbejern, godt op og tilsæt olie. Læg bøfferne på panden og lad dem få en god stegeskorpe. Ca. 1.5 minut, men hold øje med dem. Krydr med salt og peber undervejs. Vend bøfferne og gentag. Når begge sider har fået god stegeskorpe tilsættes smør, krydderurter og hvidløg. Hæld nu det smeltede smør over bøfferne mens de steges færdige. De skal stege i alt i 5-8 minutter alt efter hvor tykke bøfferne er og hvor rødt du ønsker kødet. Skær evt. kødet i skiver.

Servering
Anret rodfrugtfritterne i små kurve og drys lidt puck ost over bøfferne. Servér med spinatpestoen og et godt glas rødvin.

Velbekomme!

Tilberedt ribeye