Tuntartar med wasabi mayo og soyaristet brød

Tuntartar

- med pære, wasabi mayo og soyaristet brød

Solen skinner og der skal lette retter på bordet. Servér denne lækre tuntartar med pære og karse, toppet med en let salat og spicy wasabi mayo samt soyaristet brød for dine gæster. Retten er perfekt, som en forret eller en let sen frokost. Nyd den kolde anretning med et køligt glas hvidvin, fx en Riesling.

Ingredienser:

Til 4 personer
Forberedelse: 25 min.
I alt: 25 min.

Tuntartar
400 g. fersk tun
1 pære, fx conference
2 spsk. sorte og hvide sesamfrø
3 spsk. karse
3 spsk. tamari soya sauce, fx Clearspring
Saften fra 1 lime

Wasabi mayo
2 spsk. god mayonnaise, fx Urtekram
1 spsk. tamari soya sauce, fx Clearspring
3 cm. wasabi paste
Saften fra ½ lime

Salat
1 håndfuld ruccola
¼ agurk
1 spsk. små kapers

Soyaristet brød
1 baguette, fx fra Salling Bageren
4 spsk. soya sauce

Fremgangsmåde

Tuntartar
Skær tun og pære i små tern. Vend sammen med soya, limesaft, sesamfrø og karse. Smag evt. til med mere limesaft.

Wasabi mayo
Rør alle ingredienserne sammen. Smag til med limesaft.

Soyaristet brød
Kom soya i et fad. Skær brødet i skiver på ca. 1 cm. tykkelse. Ven den ene side hurtigt i soya saucen. Rist begge sider af brødet på en tør pande til det er sprødt.

Salat
Skær agurken i tynde bånd med en kartoffelskræller og vend sammen med ruccola og kapers.

Anretning
Fordel tuntataren i en portionsring på Ø10 cm. Tryk tun tataren godt sammen i ringen. Du kan sagtens bruge den samme ring til alle anretninger - vær blot forsigtig når du løfter ringen op. Sæt på køl indtil de skal serveres. Top med en lille smule salat og servér med wasabi mayo og soyaristet brød.