Tarteletter med sprødt kyllingeskind

Tarteletter

- med sprød kyllingeskind og østershatte

Tarteletter står højt på listen over danskernes yndlingsretter, så derfor får du selvfølgelig også vores luksusversion af den lille butterdejs skål med høns i asparges. Vi tilføjer østershatte til retten og topper med sprødt kyllingeskind, ærteskud og tallerkensmækkere, så de bliver gæstevenlige. Servér dem til årets julefrokost eller på hvilket som helst andet tidspunkt!

- Og husk at du kan gemme den resterende fond fra kyllingen, fx til denne mexicanske suppe.

Vi bruger en hel skovkylling fra Gothenborg. Den er en anelse større end traditionelle kyllinger, og er fyldt med smag og god samvittighed!

Psst. Har du ekstra tid, kan du lave dine tarteletskaller selv, ved at komme butterdej i tartelet- eller muffin forme og blindbage dem i 12 minutter ved 200 grader.

Ingredienser:

4-6 personer
Aktiv tid: 40 minutter
Passiv tid: 2,5 time

Fond:
1 hel skovkylling, fx Gothenborg
2-3 liter vand
1 rødløg
1 zittauerløg
2 solo hvidløg
1 tsk. peberkorn, fx Mill & Mortar
2 tsk. salt
½ bundt persille

Høns i asparges:
60 g. smør
4 spsk. hvedemel
1 glas asparges + vandet fra glasset
4-5 dl. kyllingefond
Ca. 2 dl. sødmælk eller Arla Unika Årstidsmælk
Trevlet kylling fra den kogte skovkylling
200 g. østershatte
Skallen og saften af en citron
½ bundt persille
1 skalotteløg
Salt og peber

Derudover:
Tarteletskaller
Kyllingeskind
Tallerkensmækkere
Ærteskud

Fremgangsmåde

Fond:
Tjek skovkyllingen for urenheder. Skær eller klip lidt af skindet fra og læg på en tallerken. Det skal senere steges sprødt.
Kom hele kyllingen op i en stor gryde. Skær løg og hvidløg meget groft og læg i gryden sammen med det halve skyllede persillebundt, salt og peberkorn. Hæld vand over, så kyllingen lige akkurat er dækket og lad den småkoge i 1-1,5 time. Fjern skummet undervejs. Sluk for blusset og lad efterfølgende kyllingen være i vandet, til den er let afkølet. ca. 1 time.
Træk kødet af og del det i mindre stykker med hænderne. Sæt til side.
Si fonden fri fra løgene og sæt til side.

Høns i Asparges:
Smelt smørret langsomt i en gryde og tilsæt melet. Pisk godt. Tilsæt fond, aspargesvand og mælk lidt ad gangen, mens du pisker. Når sovsen har din ønskede konsistens, tilsætter du den trevlede kylling. Det er ikke sikkert du behøver det hele. Resten kan du gemme til frokosten dagen efter. Steg østershattene på en separat pande og tilsæt. Skær asparges i mundrette stykker, finsnit skalotteløget og vend i sammen med grofthakket persille. Smag til med salt, peber, citronsaft og -skal.

Sprødt kyllingeskind:
Fjern det værste fedt fra skindet og læg det på en bageplade. Drys med lidt salt og læg et stykke bagepapir og endnu en bageplade ovenpå. Steg i ovnen ved 200 grader til det er sprødt. Ca. 15-20 minutter.

Anretning:
Lun tarteletskallerne og kom høns i asparges i. Anret med et afbrækket stykke sprødt kyllingeskind, friskkværnet peber, ærteskud og tallerkensmækkere. Servér straks.