Stegt rødspætte med smørsauce, fjordrejer og aspargeskartofler

Stegt rødspætte med smørsauce,
fjordrejer og aspargeskartofler

Sæt smagen af sommer og lune aftener på bordet med
stegte rødspætter, smukke fjordrejer, aspargeskartofler og den lækreste smørsovs
med urter og kapers.

De små lyserøde fjordrejer er endelig i sæson, og selvom det kræver
tålmodighed at pille dem, så er det den rene luksus at spise på
et stykke brød eller som her på en stegt rødspætte.

Servér med et køligt glas hvidvin for dem du holder af.

Ingredienser:

4 personer
Aktiv tid: 30 minutter + pilning af fjordrejer

Stegt rødspætte:
4 flåede rødspætter
1 dl. rugmel
Salt og peber
Smør til stegning

Smørsauce:
150 g. smør
40 g. kapers
En lille håndfuld dild
En lille håndfuld bredbladet persille
1 skalotteløg
Saften fra en ½ citron + skal
Peber

Derudover:
600 g. fjordrejer
600 g. aspargeskartofler
Dild
Bredbladet persille

Fremgangsmåde

Stegt rødspætte:

Kom rugmel, salt og peber på en tallerken. Vend rødspætterne i melet på begge sider.
Lige inden servering opvarmes en pande med en god klat smør og
rødspætterne steges på begge sider i 3 minutters tid.

Brug evt. flere pander, så de alle serveres varme.