Stegt makrel med pisket smør, æble og brændte løg

Stegt makrel

- med pisket smør, æble og brændte løg

En simpel anretning med den lækre fede makrel i selskab af syrligt æble, luftigt pisket smør og brændte løg. Servér retten til en anderledes julefrokost med lidt godt rugbrød. Hvis du er mere til sild kan du erstatte makrel filetterne med friske silde filetter.

Psst. Har du pisket smør i overskud smager det skønt til nybagt brød dagen efter eller oven på en god bøf.

Ingredienser:

4 personer
Aktiv tid: ca. 30 minutter

4 makrel filetter

Lidt olie til stegning

Pisket smør:
140 g. tempereret smør
2 spsk. kærnemælk
Salt og peber
Citronskal

Derudover:
6 skalotteløg
2 æbler
1 bundt persille
Citronbåde

Fremgangsmåde

Makreller:
Rids skindet på skrå. Fjern benene ved at skære skråt ned på begge sider af midterbenet og fjern det. Krydr med salt og peber. Kom en anelse olie på en varm pande og læg makrel filetterne på panden med skindsiden nedad. Steg evt. kun 2 af gangen. Steg makrel filetterne på skindsiden i 2 minutter og vend derefter og steg videre i ½-1 minut. Fjern dem fra varmen.

Pisket smør:
Pisk smørret hvidt og luftigt. Tilsæt kærnemælken lidt ad gangen, mens du pisker. Smag til med lidt salt og peber samt citronskal. Lad det piskede smør stå ude til det skal serveres.

Brændte løg:
Fjern skralden fra skalotteløgene og del dem i halve. Varm en pande godt op og læg løgene med den skårede side nedad. Undgå at røre ved løgene mens de steger i 4 minutters tid eller til de er godt brune. Vend dem og steg videre i yderligere 4 minutter til de er møre.

Anretning:
Læg 1 makrelfilet på hver tallerken. Placér et par halve løg ved. Del æblerne i 2 og fjern kernehuset. Skær æblerne i helt tynde skiver. Pres citronsaft udover æblerne og anret dem på tallerken. Servér med frisk persille, citronbåde samt en skefuld pisket smør. Servér evt. med en skive nybagt rugbrød.