Steak med kålsalat og knuste kartofler

Steak med kålsalat og knuste kartofler

Står weekenden på gæster, og vil du gerne undgå at bruge hele aftenen i køkkenet? Så prøv denne lækre ret, hvor du kan forberede det meste på forhånd.

Du kan let forberede kålsalaten om formiddagen og lade den trække i køleskabet. Kartoflerne kan passe sig selv i ovnen, og de amerikanske bøffer skal blot steges på en pande i ganske kort tid.

En ret der med sikkerhed altid vil gå rent hjem hos dine gæster.

Chilien i kålsalaten giver et perfekt twist til den klassiske coleslaw, men du kan selvfølgelig altid justere efter smag.

4 personer

Ingredienser:
1 kg. amerikansk ribeye
100 g. smør
4 fed hvidløg
Frisk timian

Kålsalat:
1 lille rødkål
1 lille hvidt spidskål
1 rødløg
1 chili
2 dl. creme fraiche
Salt og peber

Knuste kartofler:
700 g. Princip babykartofler
Olivenolie
150 g. puck-ost
Salt og peber
Frisk timian

Fremgangsmåde:
Snit spidskål, rødkål, rødløg og chili fint og vend det hele sammen i en skål med creme fraiche. Smag til med salt og peber.

Kog kartoflerne møre i rigeligt med saltet vand. Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk forsigtigt kartoflerne med bagsiden af en gaffel, så de bliver lettere knuste. Dryp lidt olivenolie på alle kartoflerne, drys med salt, peber og timian og smuldr halvdelen af osten over. Bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter til de får en sprød skorpe.

Smelt smørret på en pande, knus hvidløgsfeddene og kom dem i panden. Steg bøfferne ved kraftig varme i 5-6 minutter i alt. Lad dem efterfølgende hvile i 5 minutters tid.

Tag kartoflerne ud af ovnen og hæld dem i en skål. Top med det resterende ost og lidt frisk timian.

Velbekomme!