Steak med kålsalat og knuste kartofler

Steak med kålsalat og knuste kartofler

En lækker weekendret, der med sikkerhed altid vil gå rent hjem hos dine gæster eller familie. Lav kålsalaten om formiddagen og lad den trække i køleskabet. Kartoflerne kan passe sig selv i ovnen og de lækre bøffer skal blot steges på en pande i ganske kort tid.

Chilien i kålsalaten giver et perfekt twist til den klassiske coleslaw, men du kan selvfølgelig altid justere efter smag. Servér ribeyes hele eller skær dem i skiver.

Favoritkassen: 2-4 personer
Grillkassen: 4-6 personer
Aktiv tid: 20 minutter
Passiv tid: 40 minutter

Ingredienser:
Favoritkassen: 2 ribeyes eller entercôtes
Grillkassen: 4 ribeyes eller entercôtes
50 g. smør
2 fed hvidløg
Frisk timian

Kålsalat:
1 lille rødkål
1 lille hvidt spidskål
1 rødløg
1 chili
2 dl. creme fraiche
Salt og peber

Knuste kartofler:
500 g. Princip babykartofler
Olivenolie
100 g. Puck feta
Salt og peber
Frisk timian

Fremgangsmåde:

Snit spidskål, rødkål, rødløg og chili fint og vend det hele sammen i en skål med creme fraiche. Smag til med salt og peber.

Kog kartoflerne møre i saltet vand. Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk forsigtigt kartoflerne med bagsiden af en gaffel eller bunden af en lille skål, så de bliver lettere knuste. Dryp lidt olivenolie på alle kartoflerne, drys med salt, peber og timian og smuldr halvdelen af fetaosten over. Bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter til kartoflerne får en sprød skorpe.

Smelt smørret på en pande, knus hvidløgsfeddene og kom dem på panden. Steg bøfferne ved kraftig varme i 5-6 minutter i alt. Lad dem efterfølgende hvile i 5 minutters tid. Servér bøfferne hele eller skær dem i skiver.
Tag kartoflerne ud af ovnen og hæld dem i en skål. Top med det resterende feta og lidt frisk timian.