Spareribs i hjemmelavet soya BBQ

Spareribs

- i hjemmelavet soya BBQ

Ingen grillsæson uden spareribs. Lækre saftige ribben med en let spicy BBQ-marinade lavet af ingefær, spidskommen og soya. BBQ-marinaden er super let at lave og kan også bruges til fx kyllingelår. Servér dine spareribs med en lækker simpel salat af radicchio, nye radiser, syltede gulerødder og mozarella. Den let bitre salatblanding harmonerer godt til det lidt fede kød. Husk at forudbestille dine ribben uden marinade hos Salling Slagteren.

Ingredienser:

Til 4 personer

Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 1,5 time
I alt: 1 time 45 min.

BBQ marinade
1,5 kg. rene ribben (skal forudbestilles hos Salling Slagteren)
3 spsk. brun farin
3 spsk. tomat paste, fx Mutti
3 spsk. soya, fx Clearspring
2 spsk. rapsolie
2 spsk. riseddike
3 cm. revet ingefær
2 fed presset hvidløg
Saften fra ½ citron
6 hele anis
2 tsk. spidskommen

Topping
1 forårsløg
1 chili

Salat
1 radicchio hoved
5 radiser
1 glas syltede gulerødder med havtorn fra SYLT
1 kugle frisk mozzarella
1 spsk. olivenolie
Lidt citronsaft
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

BBQ marinade
Bland alle ingredienserne godt sammen og smør ribbenene godt ind i marinaden. Lad ribbenene trække i nogle timer - gerne natten over. Grill ribbenene eller bag dem i ovnen ved 160 grader i ca. 1 time og 15 minutter. Vend dem gerne flere gerne undervejs. Top de færdige spareribs med forårsløg i ringe og grofthakket chili.

Salat
Skyl radicchio salaten og anret dem på et fad. Top med radiser skåret i tynde skiver, syltede gulerødder og mozzarella. Afslut med lidt olivenolie, citronsaft og friskkværnet peber.