Sommertatar med cognacsyltede brombær, gl. knas og trøffelcreme

Sommertatar

- med cognacsyltede brombær, gl. knas og trøffelcreme

Tatar er en sand favorit hos mange. Det er vigtigt, at det kød du bruger, er helt frisk, derfor skal du altid købe dit tatarkød hos slagteren. I Salling skærer vi lige præcis den mængde, du skal bruge. Vi anbefaler at skære din tatar i grove stykker og røre den ganske let med olivenolie, sennep og æblecidereddike. Toppet med cognacsyltede brombær, trøffelcreme, gl. knas og frisk let bitter radicchio, får du en lækker sommerlig anretning.

Ingredienser:

4 personer
Aktiv tid: 20 minutter
Passiv tid: 1 time (syltning)

Cognacsyltede brombær:
125 g. brombær
¾ dl. vand
65 g. sukker
Saften af en halv citron
¼ dl. cognac fx Monnet cognac

Tartar:
400 g. okseinderlår
Olivenolie
Æblecidereddike
1 tsk. grov sennep
Salt og peber

Derudover:
1 lille radicchio
75 g. gammel knas
1 glas sort trøffelcreme, fx fra Hr Skov

Fremgangsmåde

Cognacsyltede brombær:
Start med at sylte brombærrene, da de skal trække i mindst 1 time. Skyld brombærrene og sæt en gryde over med vand, sukker og citronsaft. Skold et patentglas og kom brombærrene i. Når sukkeret er opløst, slukker du varmen og hælder cognacen i. Hæld lagen over brombærrene og lad dem trække på køl til du skal bruge dem. De syltede brombær smager også godt til et ostebord.

Tatar:
Lige inden servering skæres kødet i små tern af ca. ½ x ½ cm. og røres sammen med olivenolie, æblecidereddike, sennep, salt og peber.

Anretning:
Fordel tataren på 4 tallerkener. Kom et par dutter trøffelcreme på, efterfuldt af et par blade raddichio. Dernæst et par cognacsyltede brombær og grove stykker gl. knas. Servér straks.

Velbekomme.