Simreret med kartoffel-pastinak mos

Simreret med kartoffel-pastinak mos

Efterår betyder lune simreretter med godt kød og grove grøntsager. Salling Slagteren har sammensat en kasse af gode råvarer, så du kan lave en dejlig ret, der både mætter og smager skønt. Top med den italienske urteblanding, gremolata, og du har den perfekte anretning til kolde dage.

Nok til 7-8 personer
Aktiv tid: 40 minutter
Passiv tid: 2-3 timer

Ingredienser

Fra simrekassen:
800 g. kalveskank eller oksespidsbryst
6 fed hvidløg
200 g. bacon
400 g. gulerødder
200 g. svampe
Timian

Derudover:
Smagsneutral olie
Et par spsk. hvedemel
1 l. kalvebouillon
2 dåser hakkede tomater
2-3 dl. rødvin
1 bundt frisk persille
Skallen af 2 citroner
Saften af 1 citron
Salt og peber

Kartoffel-pastinak mos

Fra simrekassen:
500 g. pastinakker/persillerødder

Derudover:
500 g. bagekartofler
200 g. smør
Salt og peber

Fremgangsmåde

Hvis du har kalveskank, laves et par snit rundt i kanten. Vend stykkerne i mel, salt og peber. Varm en smule olie op i en tykbundet gryde. Brun alle stykkerne godt af.
Hvis du har oksespidsbryst, afpudses det og skæres i mindre stykker. Herefter vendes det i mel, salt og peber og brunes af i en tykbundet gryde med olie.
Tag kødet op af gryden. Skær bacon i tern og kom i gryden. Rens svampene og gulerødderne og skær dem i grove stykker. Kom det hele i gryden. Tilsæt grofthakket hvidløg og en dusk timian. Kom kødet tilbage i gryden og hæld rødvin, dåsetomater og bouillon ved. Rør rundt og skru ned for varmen og lad det hele simre i 2-3 timer under låg. Smag til med salt og peber.

Kartoffel-pastinak mos

Skræl kartofler og pastinakker og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i vand uden salt. Mos det hele med et piskeris, tilsæt klumper af smør undervejs. Smag til med salt og peber.

Til servering

Til servering laves en italiensk gremolata. Hak persillen groft. Riv skallen af to citroner samt et fed hvidløg og vend i. Smag til med citronsaft. Gremolataen kommes oven på den færdige ret.