Sensommer blommetærte med mascarpone- og hvid chokoladeskum

Sensommer blommetærte

med mascarpone- og hvid chokoladeskum

Salling Super inspirerer dig til denne sensommer kage, som passer til enhver weekend, hvor der skal skrues lidt ekstra op for hyggen eller som den perfekte afslutning på en dejlig middag. Du kan bruge enhver stenfrugt du foretrækker, men her har vi brugt dejlige blommer.

6 personer
Aktiv tid: 30 minutter
Passiv tid: 1,5 time.

Ingredienser:

Frangipane:
Mørdej:
250 g. hvedemel
130 g. smør
60 g. flormelis
1 æg

Mandelfyld
80 g. mandelmel
1 æg
80 g. sukker
80 g. blødt smør
1/2 polynesisk vaniljestang

Mascarpone- og hvid chokoladeskum
150 g. mascarpone
1/4 l. piskefløde
60 g. hvid chokolade
1/2 polynesisk vaniljestang

Topping
3-4 blommer
1 håndfuld usaltede pistaciekerner

Fremgangsmåde:

Mørdej:

Smuldr smørret ned i melet, så konsistensen bliver som sand. Vend flormelis i. Saml dejen med ægget uden at ælte dejen for meget. Den skal bare akkurat samle sig. Kom film om dejen og sæt på køl i mindst 1 time.
Rul dejen ud og kom den i en tærteform eller tærtering.

Frangipane mandelfyld:

Pisk mandelmel, sukker, blødt smør, vaniljekorn og ægget sammen til en ensartet masse. Kom fyldet på mørdejen og bag i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter.

Mascarpone- og hvid chokoladeskum:

Sørg for at fløde og mascarpone har nogenlunde samme temperatur. Pisk fløden til skum. Kom 1/4 af skummet i mascarponen og rør godt sammen. Kom nu mascarponen tilbage i resten af flødeskummet og vend forsigtigt sammen. Smelt den hvide chokolade og rør vaniljekorn i. Vend lidt af skummet i chokoladen. Kom, som før, chokoladen tilbage i mascarponeskummet.

Anretning:

Lad kagen køle helt af. Kom mascarponeskummet på toppen. Del blommerne i halve og fjern stenen. Skær blommerne i tynde skiver og anret på kagen. Hak pistaciekernerne groft og drys udover.