Salling Supers hjemmelavede hotdogs

Salling Supers hjemmelavede hotdogs med hjemmesylt

Man kan ikke sige sommer og grillmad uden også at sige hotdogs. Vi guider dig derfor til den helt lækre af slagsen med Salling Supers hjemmelavede grillpølser i forskellige varianter, tilsat hjemmesylt og hjemmelavede ristede løg og selvfølgelig hjemmebagte pølsebrød.

Vær ikke bange for at eksperimentere med dine hotdogs. Vi har toppet herlighederne med karse og tyndskåret æble for et frisk twist.

8-10 stk.
Ingredienser

Pølsebrød
20 g gær
2,5 dl vand
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 æg
1 spsk. olivenolie
600 g. hvedemel
100 g. smør

Ristede løg
1 salatløg
1 dl. yoghurt naturel
1 dl. hvedemel
Flagesalt
Rapsolie

Hjemmesylt
2 rødløg
1 agurk
5 dl. økologisk lagereddike
1 dl. æblecidereddike
4 dl. sukker
6-8 peberkorn
Tørret timian
Lidt salt

Andet
Salling Supers hjemmelavede grillpølser
1 æble
1 bakke karse
Ketchup fra Nordens køkken
Remoulade fra Picalilly
Sød sennep fra Hybengaarden

Fremgangsmåde
Start med at lave hjemmesylten. Det skal gerne trække i mindst 3 timer på køl. Den kan til gengæld holde sig i 2-3 uger, så lav gerne dobbeltportion, så du har til længere tid. Kog eddike, sukker, peberkorn og timian op til sukkeret er opløst. Lad det køle lidt af.

Skær rødløgene i tynde ringe og agurken i enten tern eller skiver. Skold 2 sylteglas og hæld agurkerne i det ene og rødløgene i det andet. Hæld nu eddikeblandingen over og sæt det på køl.

Pølsebrødene røres enkelt sammen på en røremaskine. Bland gær og vand, tilsæt derefter sukker, salt, æg og olivenolie. Rør langsomt melet i lidt af gangen. Slutteligt tilsættes smør skåret i tern. Dejen skal være glat men ikke klistret. Er dejen for klistret, tilsættes blot en smule mere hvedemel. Lad dejen hæve i en times tid.

Imens dejen hæver, laver du de ristede løg. Skær løget i ringe af ca. ½ cm. Vend dem i en skål med yoghurt og derefter i hvedemel. Hæld ca. 1 cm rapsolie i en pande og varm olien op, så den bliver brandvarm. Vend et par løg i olien til de bliver sprøde og gyldne og lad dem derefter dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt flagesalt.

Form nu dejen til pølsebrødet til 8-10 lige store aflange brød. Stil badepladen med brødet på ind i en kold ovn med et ildfast fad fyldt op med kogende vand. Luk lågen til ovnen og lad dem dampe i 15-20 minutter. Tag nu det hele ud igen og forvarm ovnen til 180 grader. Ved at dampe brødene inden, bliver de ekstra bløde og luftige. Bag brødene i ca. 15 minutter.

Rist pølserne og server det hele i skåle, så man selv kan bygge sin hotdog.