Salling Fashion Award 2018

SALLING FASHION AWARD 2018

Igen i år uddeler Salling i samarbejde med Headstart Fashion modeprisen Salling Fashion Award.

Prisen har til formål at støtte upcoming, talentfulde danske fashionbrands, og i år er der særligt fokus på nytænkende design, der skiller sig ud. Vinderen af prisen løber afsted med en pengepræmie på 30.000 kr. og muligheden for en eksklusiv pop-up-shop i Salling.

De nominerede til Salling Fashion Award 2018 er: Another Project, Morten Ussing, Maardt Studio, Rue de Tokyo, Sandermann og Twelvepieces.

Juryen består i år af Mark Tan (designer), Ellen Pedersen (designer), Else Skjold (ph.d., Kolding Designskole), Mette Harrestrup (Head of Fashion Partners, Kopenhagen Fur), Christian Chapelle (CEO, Headstart Fashion) og Birthe Wiberg (marketingchef, Salling).

Prisen uddeles torsdag den 24. maj til Headstart Fashion Awards på Atlas i Aarhus.

Du kan læse mere om de nominerede brands her på siden.

Twelvepieces

Twelvepieces er et aarhusiansk high-end streetwear brand, der kendetegnes ved en unik storytelling. Den kommer til udtryk gennem en nyfortolkning af ikoniske silhouetter set fra et street og minimalistisk perspektiv.

Twelvepieces udgav deres første kollektion i 2017 og er nu aktuelle med deres anden kollektion "Roots", som er en fortælling om stifteren Amir Hassans kulturelle rødder i Egypten.

Sandermann

Sandermann er et nyt brand til kvinder, som er baseret på et bæredygtigt koncept om upcycling med en absolut hensyntagen til miljø, dyr og mennesker i leverandørkæden.

Det grundlæggende materiale for kollektionerne stammer fra danske kød-, malke- og naturplejefår. Denne uld bliver nemlig ofte blot brændt, men Sandermann vil i stedet udnytte den. Råulden hentes lokalt, og derefter får Sandermann spundet deres eget garn, som så indgår i designs, som strikkes på basen i Ikast.

Morten Ussing

Morten Ussings passion for tøj startede tidligt, og allerede som 5-årig lærte han sig selv at tegne og sy. Mortens første kollektion kom til verden i 2016, og hans vision er at skabe styles, der får kvinder til at føle sig feminine, elegante, smukke og cool. Morten lægger sig op ad den skandinaviske minimalisme og skaber kollektioner, der både er tidløse og moderne.

Selvom Morten Ussing er et nyt designnavn på modescenen, har han allerede klædt kendisser som Sofie Linde og Aura på.

Another Project

Another Project er et dansk skobrand med en edgy og twistet stil. Brandet kombinerer det forventede med det uventede og forener funktionalitet og kreativitet. Design og kvalitet er i højsædet, og der fokuseres på at kombinere modebevidsthed med en uhøjtidelig approach. Another Project udvikler to kollektioner om året. Skoene er til kvinder og produceres primært i Italien og Portugal.

Maardt Studio

Maardt Studio er et aarhusiansk fashionbrand til både mænd og kvinder. Designet har rødder i den nordiske minimalisme og er tilført japanske referencer. Ved hjælp af enkle virkemidler som volumen, tekstur og farverige prints tilføres et personligt statement til garderoben.

Maardt Studio arbejder med flydende kollektioner uafhængigt af sæsoner, og tøjet produceres løbende og altid lokalt i Danmark. På den måde bidrager Maardt Studio stilfærdigt til en bæredygtig livsstil.

Rue de Tokyo

Rue De Tokyo indhenter inspiration fra to verdener: Japan og Frankrig. Fra Japan kommer inspirationen til opmærksomheden på detaljer og søgen efter perfektion. Fra Frankrig kommer respekten for håndværket og kunsten.

Rue de Tokyo ønsker, at tøjet skal få dig til at føle dig godt tilpas – uanset om du er på ferie eller på arbejde. Brandet bruger naturlige, økologiske materialer og nogle af verdens fineste tekstiler.