Risalamande med nøddekrokant

Risalamande med nøddekrokant, hvid chokolade og kirsebærsauce med rom

Traditionen tro skal der risalamande på bordet juleaften. Prøv Salling Supers vaniljeprikkede risalamande toppet med knasende nøddekrokant og hakket hvid chokolade fra økologiske Friis Holm,
der gør desserten lidt ekstra smuk og smagfuld.

Glem ikke den fyldige og kraftfulde kirsebærsauce fra Hybengården
tilsat en smule rom for endnu mere smag. Du finder både Hybengårdens kirsebærsauce
og den hvide chokolade fra Friis Holm i Salling Super.

Til 4-6 personer
Ingredienser:
2 dl. økologiske grødris
1 l. økologisk Essens årstidsmælk fra Arla Unika
1 Bourbon-vaniljestang
75 g. økologisk lys rørsukker
100 g. økologiske mandler fra Biogan
½ l. økologisk fløde
1 Bourbon-vaniljestang

Nøddekrokant:
100 g. økologiske mandler fra Biogan
200 g. økologisk lys rørsukker

Andet:
1 pakke white nips fra Friis Holm
1 glas kirsebærsauce med rom fra Hybengården

Fremgangsmåde:
Grødris og mælk hældes i en gryde og varmes op til det koger under konstant omrøring.
Flæk vaniljestangen, og bland vaniljekornene med rørsukkeret, så kornene ikke klumper sammen.
Hæld vaniljesukkerblandingen i grøden og rør rundt.

Skru efterfølgende ned på lavt blus og lad grøden simre under låg i ca. 30 minutter.
Husk at holde øje med grøden, da den let brænder på.

Risengrøden skal køle af, inden du laver risalamanden, så du kan med fordel lave den dagen i forvejen.

Pisk fløden til et let skum. Smut og hak mandlerne og flæk vaniljestangen, som blandes med 1 tsk. rørsukker. Vend mandler og vanilje i flødeskummen, og vend til sidst den afkølede risengrød
langsomt og forsigtigt i.

Til nøddekrokanten smeltes rørsukkeret på en pande ved lav temperatur, og de hele mandler vendes i. Hæld blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad det køle af.

Servér risalamanden i flotte skåle toppet med stykker af nøddekrokant,
hakket hvid chokolade og den lune kirsebærsauce.

Glem ikke at gemme en hel mandel i en af skålene!

SHOP TILBEHØR

HOLM skærebræt, 35x50 cm, akacietræ
399 kr.
Bitz skål, 12 cm, grå/grøn
69,95 kr.
Valrhona Ivoire 35%, chokoladeplade, 250 g
99 kr.
Summerbird Ris a'lamande mandler, 100 g
50 kr.