Ribeye med rodfrugtfritter

Ribeye steak

- med rodfrugtfritter og spinatpesto

Man går aldrig galt i byen med en god ribeye eller entrecôte steak. Det er det perfekte stykke kød at servere for sine gæster og hvis du tilbereder kødet med masser af kærlighed og følger vejledningen i denne opskrift, lover vi dig, at du får et mørt og saftigt stykke kød.
Servér bøfferne med en skøn spinatpesto og sprøde rodfrugt fritter. En helt perfekt og simpel gæstemenu, som med garanti vil være starten på en hyggelig aften.

Ingredienser:

Favoritkassen: 2-4 personer
Grillkassen: 4-6 personer
Aktiv tid: 25 minutter
Passiv tid: 30 minutter

Ingredienser:
Favoritkassen: 2 ribeye steaks eller entrecôtes
Grillkassen: 4 ribeye steaks eller entrecôtes
2 spsk. smagsneutral olie til stegning
50 g. smør til stegning
Evt. lidt frisk timian eller rosmarin
2-3 fed hvidløg
Maldon eller Læssø salt
Friskkværnet peber

Spinatpesto:
100 g. babyspinat
50 g. basilikumblade
1 fed hvidløg
20 g. pinjekerner
1 dl. olivenolie
30 g. parmesan
Saften af ½ citron
Salt

Rodfrugtfritter:
1200 g. blandede rodfrugter: bagekartoffel, rødbede, sød kartoffel, gulerødder, pastinakker og persillerod
4 spsk. olivenolie
Salt

Derudover:
Frisk basilikum
50 g. puck feta ost

Fremgangsmåde

Spinatpesto:
Blend alle ingredienserne sammen til spinatpestoen. Smag til med citronsaft og salt.

Rodfrugtfritter:
Rens eller skræl alle rodfrugterne og skær dem i lange skiver på ca. 1x1 cm. så vidt det er muligt. Bland rodfrugterne med olivenolie og salt i en skål, så alle er dækket i olivenolie. Tag gerne rødbederne for sig i en anden skål, så de ikke smitter af på alle de andre rodfrugter.
Placér rodfrugterne på bageplader, men undgå at de rører hinanden. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme i 20-30 minutter. Vend dem gerne havvejs og byt evt. om på bagepladerne. Hvis ikke de er sprøde nok, kan du evt. sætte ovnen på grillfunktion i 3 minutter.

Ribeye eller Entrecôte steaks:
Lad bøfferne trække i 30 minutters tid inden de tilberedes.
Varm en pande, gerne støbejern, godt op og tilsæt olie. Læg bøfferne på panden og lad dem få en god stegeskorpe. Ca. 1.5 minut, men hold øje med dem. Krydr med salt og peber undervejs. Vend bøfferne og gentag. Når begge sider har fået god stegeskorpe tilsættes smør, krydderurter og hvidløg. Hæld nu det smeltede smør over bøfferne mens de steges færdige. De skal stege i alt i 5-8 minutter alt efter hvor tykke bøfferne er og hvor rødt du ønsker kødet. Skær evt. kødet i skiver.

Servering:
Anret rodfrugtfritterne i små kurve og drys lidt puck ost over bøfferne. Servér med spinatpestoen og et godt glas rødvin
.