Ribeye med rodfrugtfritter

Ribeye steak

- med rodfrugtfritter og spinatpesto

Man går aldrig galt i byen med en god krogmodnet ribeye steak - det er det perfekte stykke kød, at servere for sine gæster. Hvis du tilbereder kødet med masser af kærlighed og følger vejledningen i denne opskrift, lover vi dig, at du får det møreste og saftigste stykke kød.

Servér bøfferne med en skøn spinatpesto og sprøde rodfrugtfritter. En perfekt og simpel ret til weekendens gæster, som med garanti vil sætte rammerne om en hyggelig aften.

Ingredienser:

Til 4 personer

Ribeye steaks
4 ribeye steaks af 200-250 g.
2 spsk. smagsneutral olie til stegning
50 g. smør til stegning
Evt. et par kviste frisk timian el. rosmarin
2-3 fed hvidløg
Maldon el. Læsø flagesalt
Friskkværnet peber

Spinatpesto
100 g. babyspinat
50 g. frisk basilikum
1 fed hvidløg
20 g. pinjekerner
1 dl. olivenolie
30 g. parmesan
Saften af ½ citron
Salt

Rodfrugtfritter
1,2 kg. blandede rodfrugter (bagekartoffel, rødbede, sød kartoffel, gulerødder, pastinakker og persillerod)
4 spsk. olivenolie
Salt

Derudover
Frisk basilikum
50 g. Puck ost

Fremgangsmåde

Spinatpesto
Blend alle ingredienserne sammen til spinatpestoen. Smag til med citronsaft og salt.

Rodfrugtfritter
Rens eller skræl alle rodfrugterne og skær dem så vidt muligt i stave med en tykkelse på ca. 1 cm. Bland rodfrugterne med olivenolie og salt i en skål, så alle er dækket i olivenolie. Tag gerne rødbederne for sig i en anden skål, så de ikke smitter af på alle de andre rodfrugter.

Placér rodfrugterne på bageplader beklædt med bagepapir, men undgå at de rører hinanden. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader over og undervarme i 20-30 minutter. Vend dem gerne halvvejs og byt evt. om på bagepladerne. Hvis ikke de er sprøde nok, kan du evt. sætte ovnen på grillfunktion i 3 minutter.

Ribeye steaks
Det er vigtigt, at dine bøffer har stået ude i en halv times tid, inden de steges. Varm en pande (gerne støbejern) godt op og tilsæt olie. Læg bøfferne på panden og lad dem få en god stegeskorpe. De skal have ca. 1,5 minut på hver side, men hold godt øje med dem. Krydr med salt og peber undervejs.

Når begge sider har fået en god stegeskorpe, tilsættes smør, krydderurter og hvidløg. Hæld nu det smeltede smør over bøfferne mens de steges færdige. De skal i alt stege i 5-8 minutter, alt efter hvor tykke bøfferne er og hvor rødt, du ønsker kødet.

Anretning
Anret rodfrugtfritterne i små kurve og drys lidt Puck ost over bøfferne. Servér med spinatpestoen og et godt glas rødvin.