Pulled kylling
- med grove grøntsager, rugbrødsknas og let sauce
De kølige dage giver os lyst til varme retter. Vi har ladet os inspirere af høns i asparges og kyllingefrikassé, men holdt os til sæsonens grove grøntsager og en lettere sauce, der ikke er opbagt. En let ret, som fungerer som hverdagsret, men sagtens kan pyntes og portionsanrettes til gæster.
4-6 personer
Passiv tid: 30 minutter
Aktiv tid: 20 minutter
Ingredienser:
650 g. kyllingefilet
1 citron
3 laurbærblade
1 tsk. peberkorn
Vand
Sauce:
4 dl. fløde
2 dl. grøntsagsbouillon fx Jürgen Langbein
1 citron
Salt og peber
Derudover:
400 g. aspargeskartofler eller lign.
4 store gulerødder
2 dl. fine ærter
1 bakke af Salling Bagerens sprøde rugbrødsnacks
Kørvel eller bredbladet persille
Fremgangsmåde:
Pulled kylling af filet:
Fjern evt. scener og urenheder fra kyllingen. Læg filletterne i en gryde og kom citronskiver, laurbærblade og peberkorn ved. Hæld vand over så det dækker. Kog kyllingen mør. Det tager ca. 20 minutter. Tag kyllingen op af vandet og træk kødet fra hinanden med to gafler.
Grøntsager:
Klargør grøntsagerne. Rens kartoflerne og halvér dem. Skyl gulerødderne og fjern enderne. Skær dem i mundrette stykker.
Kog kartoflerne så der stadig er bid i dem. Tilsæt gulerødderne 3 minutter inden kartoflerne er færdige.
Sauce:
I en tykbundet pande hældes madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og saften fra en citron. Rør godt rundt og tilsæt ærter, kartofler og gulerødder og vend forsigtigt det hele sammen. Tilsæt den trevlede kylling og varm det hele godt i gennem. Smag til med salt og peber og friske krydderurter.
Anretning:
Portionsanret i en dyb tallerken, top med kørvel eller bredbladet persille og rugbrødsnacks