Pulled kylling med grove grøntsager, rugbrødsknas og let sauce

Pulled kylling

- med grove grøntsager, rugbrødsknas og let sauce

Efterårets koldere dage giver os lyst til lidt tungere, varme retter. Vi har ladet os inspirerer af høns i asparges og kyllinge frikassé, men holdt os til sæsonens grove grøntsager og en lettere sauce, der ikke er opbagt. En let ret, som fungerer som hverdagsret, men sagtens kan pyntes og portionsanrettes til gæster.

Ingredienser:
3 økologiske Gråsten brystfileter
1 citron
3 laurbærblade
1 tsk. peberkorn

Sauce:
4 dl. madlavningsfløde
1 citron
Salt og peber

Derudover:
400 g. aspargeskartofler
4 gulerødder
200 g. bolchebeder
2 dl. fine ærter
1 grøntsagsbuillon
1 bakke af Salling bagerens sprøde rugbrødsnacks
Kørvel eller bredbladet persille

Fremgangsmåde:
Fjern evt. scener og urenheder fra kyllingen. Læg filletterne i en gryde og kom citronskiver, laurbærblade og peberkorn ved. Hæld vand over så det dækker. Kog kyllingen mør. Det tager ca. 20 minutter. Tag kyllingen op af vandet og træk kødet fra hinanden med to gafler.

Klargør grøntsagerne. Rens kartoflerne og halvér dem. Skræl bolchebederne og snit dem fint. Evt. på et mandolinjern. Skyl gulerødderne og fjern enderne. Skær dem i mundrette stykker. Kog kartoflerne så der stadig er bid i dem. Tilsæt gulerødderne 3 minutter inden kartoflerne er færdige.

I en tykbundet pande hældes madlavningsfløde, grøntsagsbuillon og saften fra en citron. Rør godt rundt og tilsæt ærter, kartofler og gulerødder og vend forsigtigt det hele sammen. Tilsæt den trevlede kylling og varm det hele godt i gennem. Smag til med salt og peber og friske krydderurter.

Portionsanret i en dyb tallerken, top med kørvel eller bredbladet persille og rugbrødsnacks. Server med bolchebederne som friske sprøde chips.