Pocheret rabarber med softice, marengs og crumble

Pocheret rabarber

- med hjemmelavet softice, brændt marengs og chokolade crumble

Endelig blev det rabarbertid og det betyder selvfølgelig lækre desserter med den smukke og let syrlige forårsgrøntsag. Salling Super inspirerer dig til en smuk anretning med hjemmelavet softice, sød brændt marengs, pocherede rabarber og en sprød chokolade crumble. En perfekt anretning til weekendens middag.

Skal det være lidt nemmere eller hurtigere, kan du også købe en god vaniljeis fra fx Jakob & Jakob Icecream og vende den sammen med ½ liter pisket fløde for at opnå en lækker softice konsistens.

Ingredienser:

Til 4 personer

Forberedelse: 7 timer inkl. frysetid
Tilberedning: 30 min.
I alt: 7,5 time inkl. frysetid

Softice
1 dåse kondenseret mælk
½ liter piskefløde
1 vaniljestang

Marengs
2 æggehvider
150 g. sukker

Pocheret rabarber
450 g. rabarber, rensede og skåret i stykker á 5-7 cm.
40 g. sukker
2 dl. vand
Citronskal fra 1 øko citron

Chokolade crumble
3 spsk. finvalsede havregryn
2 spsk. brun farin, fx Biogan
1 spsk. honning
2 spsk. god kakaopulver, fx Valrhona
1 spsk. kokosolie
50 g. mørk chokolade, fx 70% Elmelund

Fremgangsmåde

Softice
Vend vaniljekorn sammen med kondenseret mælk. Pisk fløden til skum og vend sammen med den kondenserede mælk. Kom ismassen i en form (1,3 liter), dæk med film og sæt den i fryseren i 6-7 timer.

Marengs
Pisk æggehviderne stive og tilsæt langsomt sukkeret. Pisk til marengsen er helt stiv (ca. 10-15 min.). Det er vigtigt at marengsen laves lige inden, den skal serveres.

Pocherede rabarber
Kom sukker, vand, rabarber og citron skal i sauterpande. Giv det hele et hurtigt opkog og skru derefter ned på lav varme. Lad sukkerlagen og rabarberne stå i 5 minutters tid til rabarberne er let møre. Det er vigtigt de ikke får for meget - de skal stadig holde deres form.

Chokolade crumble
Kom alle ingredienserne undtagen chokoladen i en pande. Rist det hele af, mens du rører det sammen. Ca. 3 min. Lad din crumble køle af på et stykke bagepapir. Vend til sidst grofthakket chokolade i.

Anretning
Tag isen ud af fryseren 20 minutter inden den skal serveres. Rør evt. lidt i isen, så konsistensen bliver jævn. Anret på en tallerken med softice og marengs, top med rabarber og lidt af saften fra panden og drys med chokolade crumble. Brænd marengsen med en gasbrænder. Servér straks.