Pizza med stenbiderrogn og gedeost

Pizza med stenbiderrogn og gedeost

Du kan stadig nå at smage sæsonens lækre stenbiderrogn!
Prøv det fx på en skøn hvid pizza med gedeost, fennikel og rødløg.
Vi serverer gerne pizzaen med en flasker bobler fra økologiske Albet i Noya.

Ingredienser:

Dej:
25 g. gær
4 dl. lunkent vand
600 g. tipo 00 hvedemel
½ tsk. sukker
½ tsk. fint salt

Topping:
150 g. smørbar neutral mild gedeost fra Soignon
1 fennikel 18% creme fraiche
200 g. stenbiderrogn
Dild
1 rødløg
Nordens køkken gourmetpeber til fisk og skaldyr

Fremgangsmåde:

Start med at lave pizzadejen ved at røre gæren ud i det lunkne vand sammen med sukker og salt. Tilsæt nu melet lidt ad gangen, mens du rører og gerne på en røremaskine. Dejen skal være blank men uden at klistre. Lad den hæve med et rent viskestykke over et lunt sted i 1-2 timer.

Imens dejen hæver, varmer du ovnen op ved 250 grader over- og undervarme, gerne med en pizzasten.

Når dejen er hævet, deles den i 4-5 kugler som vendes i mel. Rul hver kugle ud i din ønskede tykkelse.

Fordel et tyndt lag gedeost på bunden og læg et par fennikelskiver på bunden. Bag bunden i 5-7 minutter til den er gennembagt.

Top nu med små klatter cremefraiche, finthakket rødløg, stenbiderrogn, dild og friskkværnet peber.

Server pizzaen med et køligt glas bobler, som en økologisk Efecte fra Albet i Noya.

Velbekomme!