Pizza med stenbiderrogn og gedeost

Pizza med stenbiderrogn og gedeost

Du kan stadig nå at smage sæsonens lækre stenbiderrogn!
Prøv det på en skøn hvid pizza med gedeost, fennikel, asparges og rødløg.
Vi serverer gerne pizzaen med en flaske bobler fra økologiske Albet i Noya.

Ingredienser:

Dej:
25 g. gær
4 dl. lunkent vand
600 g. tipo 00 hvedemel
½ tsk. sukker
½ tsk. fint salt

Topping:
150 g. smørbar neutral mild gedeost fra Soignon
1 fennikel
18% creme fraiche

200 g. stenbiderrogn
Dild
1 rødløg
1 bundt asparges
Gourmetpeber til fisk og skaldyr fra Nordens Køkken
Avocado olie

Fremgangsmåde:

Start med at lave pizzadejen ved at røre gæren ud i det lunkne vand sammen med sukker og salt. Tilsæt nu melet lidt ad gangen, mens du rører og gerne på en røremaskine. Dejen skal være blank men uden at klistre. Lad den hæve med et rent viskestykke over et lunt sted i 1-2 timer.

Imens dejen hæver, varmer du ovnen op til 250 grader over- og undervarme, gerne med en pizzasten.

Når dejen er hævet, deles den i 4-5 kugler som vendes i mel. Rul hver kugle ud i din ønskede tykkelse.

Fordel et tyndt lag gedeost på bunden og læg et par fennikelskiver og asparges ovenpå. Bag bunden i 5-7 minutter til den er gennembagt.

Top nu med små klatter cremefraiche, finthakket rødløg, stenbiderrogn, dild og friskkværnet peber. Afslut med lidt avokadoolie.

Server pizzaen med et køligt glas bobler, som en økologisk Efecte fra Albet i Noya.

Velbekomme!