Pita med grillet aubergine og flap steak
Spørger du slagteren i Salling Super, hvad han ville grille til sit pitabrød, når det både skal være billigt og lækkert, siger han flap steak. En lidt overset med yderst velsmagende udskæring, der kun skal tørmarineres med salt og peber og grilles ganske kort.
Vi guider dig her til en omgang libanesisk inspireret pitabrød med chilimarinerede kikærter og grillet aubergine.
Ca. 4 personer
Ingredienser
400 g. flap steak
Salt og peber
1 aubergine
1 dåse økologiske kikærter fra Biogan Koriander
Persille
2 chilier
1 rødløg
2 spsk. olivenolie
Krydderurtedressing fra Nordisk Pitabrød (kan med fordel bestilles fra Salling Bageren)
Fremgangsmåde
Hæld væsken fra kikærterne og kom dem i en skål. Snit chili, koriander og persille fint og vend sammen med kikærterne og olivenolien. Sæt til side.
Skær auberginen i tynde lange skiver og vend dem i lidt olivenolie og salt. Skær rødløget i ringe.
Kom salt og peber på flap steaken og grill den i ca. 5-7 minutter på hver side afhængigt af tykkelsen. Kernetemperaturen skal være 55 grader.
Ved siden af griller du aubergine til de får tydelige grillstriber.
Lun pitabrødet på grillen eller i ovnen og server det hele på et flot fad med krydderurtedressingen fra Nordisk, så man selv kan samle sit pitabrød.