Parmesankartoffelmos med braiseret spidsbryst

Parmesankartoffelmos med braiseret spidsbryst

På de kolde og langsomme søndage bør man bruge lidt ekstra tid i køkkenet
og forkæle sig selv og familien med lækker aftensmad.
Prøv denne herlige ret med parmesankartoffelmos og braiseret spidsbryst.

Retten er perfekt gæstemad i weekenden, men kan også nemt laves i hverdagene,
når du vil gøre lidt ekstra ud af aftensmaden.

Salling Super guider dig til denne skønne kartoffelmos med parmesan
og smagfuld årstidsmælk fra Arla Unika samt langtidsbraiseret spidsbryst fra vores egen slagter.
Afslut retten med de små, nøddeagtige enokisvampe
og sæsonens palmekål vendt i smør.

Til 4 personer

Ingredienser:
800 g. spidsbryst
4 skalotteløg
1 rødløg
1 solohvidløg
2 dåser flåede tomater fra Mutti
1 spsk. tomatpasta fra Mutti
1 glas Jürgen Langbein kalvefond
1/2 l. vand
1 bundt frisk timian
3 laurbærblade
Olivenolie

Kartoffelmos:
800 g. vildmose kartofler
40 g. smør
150 g. 24 måneders parmesan fra Salling Supers osteafdeling
1,5 dl. Arla Unika Essens årstidsmælk

Topping:
1 pakke enokisvampe
8 blade palmekål

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader. Skær spidsbrystet i 4 stykker.
Varm olivenolie i en støbejernsgryde, og steg kødet af. Fjern nu kødet, og tilsæt løg og hvidløg.
Rør i 3 minutters tid, til løgene er bløde.

Tilsæt nu flåede tomater, frisk timian, laurbærblade, vand og fond. Læg til sidst
kødet i, og stil gryden i ovnen med låg på i 2,5-3 timer, til det er mørt, og du kan trække
kødet fra hinanden med 2 gafler.

Til kartoffelmosen koges kartoflerne møre, og moses.
Tilsæt nu smør, parmesan og årstidsmælk under omrøring. Smag til med salt og peber.

Server på smørstegt palmekål toppet med enokisvampe og frisk timian.

Velbekomme!

Find tilbehør

Meyers Olivenolie, 250 ml
69,95 kr.
Lie Gourmet Salt med peber, timian og skalotteløg, 290 g
69,95 kr.
Bitz Gastro middagstallerken, Ø27 cm, grøn
129,95 kr.
Bitz Gastro middagstallerken, Ø27 cm, grå
129,95 kr.