Panna cotta

Panna cotta af kokosmælk med honning og friske figner

Panna cotta er en sikker vinder, når der skal serveres dessert. Den kan laves dagen i forvejen og toppes med din yndlingsfrugt, lige inden den skal serveres.

Oprindeligt er panna cotta lavet på fløde, men her guider Salling Super dig til at lave en anderledes variant på økologisk kokosmælk fra Urtekram toppet med fransk honning og sæsonens friske figner.

Opskrift til 4 personer

Ingredienser
500 ml kokosmælk fra Urtekram
2 vaniljestænger
5 spsk. økologisk flormelis fra Biogan
4 blade husblas

Topping
Honning fra Le Miel
Havtorn i tern fra Mill & Mortar
4 friske figner
Citronmelisse

Fremgangsmåde
Start med at lægge de 4 blade husblas i koldt vand.

Fjern kornene fra vaniljestængerne og bland dem sammen med lidt flormelis med bagsiden af en kniv. På denne måde undgår du, at kornene klumper sammen.

Hæld nu kokosmælken i en kasserolle, og bland flormelis og vaniljekorn samt de tomme vaniljestænger i. Lad det varme op til lige under kogepunktet, fjern vaniljestængerne og vrid til sidst husblas i.

Lad blandingen køle af i en times tid, inden det røres godt igennem og hældes på 4 små glas.

Efter ca. 3 timer på køl er panna cottaen blevet stiv, og du kan nu toppe dem med en spsk. honning, lidt havtorn i tern, friske figenstykker og citronmelisse.