Ostebræt med chia-knækbrød

Ostebræt med chia-knækbrød

Opgradér dit ostebræt med hjemmelavede knækbrød. De smager vidunderligt med delikatesser og oste fra Salling Super. Når du laver et ostebræt, kan du med fordel kombinere oste med forskellig konsistens og smag. I dette tilfælde har vi valgt en blød ost, en gedeost og fast, salt ost. Husk, at du altid kan få vejledning i osteafdelingen.

Ingredienser

Antal: 4 personer
Tid: 20 min.

Chia-knækbrød
1 dl hvedemel
1 dl chiafrø
1 dl græskarkerner
1 dl grovvalsede havregryn
1 dl vand
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salte

Ostebræt
Den hvide dame fra Arla Unika
Manchego med trøffel
Le Chevrier gedeost
Orangenødder
Figen Chutney
Creme di Peperoni peberfrugtpesto
Oliven i saltlage
Vindruer
Rosmarin

Fremgangsmåde

Chia-knækbrød
Forvarm ovnen til 175 grader. Bland hvedemel, chiafrø, græskarkerner, havregryn og salt i en skål. Tilsæt olivenolie og salt, og rør rundt, til du får en ensartet letklistret dej.
Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir, løft knækbrødsdejen over på en bageplade. Skær knækbrød ud med en skarp kniv, så de let kan knækkes efter bagning.

Bag knækbrød i 15 minutter, eller til de er sprøde og let gyldne.

Ostebræt
Anret oste og delikatesser på bræt. Placér oliven, vindruer og rosmarin omkring på brættet for et smut udtryk.
Servér med knækbrød.