Oksemørbrad med squashspaghetti

Oksemørbrad

- med squashspaghetti i ingefærpesto og syltede rødløg

Skal du have gæster i weekenden og vil du gerne forkæle dem med et godt stykke kød serveret på en ny og spændende måde?

Salling Super guider dig til ovnstegt oksemørbrad med squashspaghetti vendt i en asiatisk inspireret ingefærpesto samt panko rasp og vesterhavsost. En skøn ret hvor smagene harmonerer perfekt med hinanden og sætter farve på bordet.

Ingredienser:

Til 4 personer

Mørbrad
800 g. oksemørbrad
2 spsk. olie til stegning
2 fed hvidløg
Salt og peber

Squashspaghetti
2 squash
20 g. vesterhavsost
2 spsk. panko rasp

Ingefærpesto
2 cm. revet ingefær
½ fed revet hvidløg
2 tsk. sesamolie
1 tsk. soya
2 tsk. olivenolie

Syltede rødløg
3 rødløg
2 dl. eddike
2 dl. vand
1 dl. sukker
4 laurbærblade
5-7 hele peberkorn

Fremgangsmåde

Afpuds oksemørbraden ved at fjerne sener og hinder. Bind evt. mørbraden op, hvis den ikke er lige tyk over det hele. Krydr godt med salt og peber.

Brun mørbraden ved kraftig varme på en pande med olie. Tilsæt hvidløg og stil derefter panden ind i en forvarmet ovn på 200 grader. Oksemørbraden skal have en kernetemperatur på 56 grader, hvis du ønsker den rosa indeni. Lad herefter oksemørbraden hvile i 10 minutter.

Start herefter på de syltede rødløg. Skær rødløgene i både eller ringe alt efter ønske. Kom dem i et skoldet sylteglas eller anden lufttæt beholder.

Kom eddike, vand, sukker, laurbærblade og peberkorn i en kasserolle og kog det op. Sukkeret skal være helt smeltet. Lad eddikelagen køle en anelse af før den hældes over rødløgene. Lad rødløgene trække i eddikelagen i et par timer og gerne natten over. I denne portion er der rigeligt til fremtidigt brug i andre lækre retter. Glasset kan holde sig i flere måneder, hvis du bruger rent tagtøj hver gang.

Lav herefter squashspaghettien ved at skære enderne af squashen og brug en spirali maskine til at lave lange spaghetti lignende bånd. Alternativt kan du skrælle squashen med en kartoffelskræller, så bliver båndene blot lidt bredere.

Vend alle ingredienserne sammen til ingefærpestoen, til du har en pesto lignende konsistens. Vend ingefærpestoen i squashspaghettien sammen med panko rasp og revet vesterhavsost.

Anretning
Anret squashspaghettien på en tallerken med 3 skiver oksemørbrad. Pynt med syltede rødløg, flagesalt og evt. lidt revet vesterhavsost.

TIP! Squashspaghetti med ingefærpesto smager også skønt i nuddelsalater eller i vietnamesiske bao boller.