Ærtesuppe med kulmule og friterede ærteskud

Ærtesuppe

- med kulmule, friterede ærteskud og trøffelolie

Vores bud på en luksuriøs forret til nytårsaften er denne milde og cremede suppe med sprødstegt kulmule, friterede ærteskud og trøffelolie. Med sin smukke grønne farve vil ærtesuppen klæde ethvert nytårsbord. Vær ikke bange for at pynte den klassiske ærtesuppe med toppingen og lad din kreativitet præge anretningen. Den enormt smagfulde trøffelolie fra Artisan de la Truffle, sætter prikken over i’et og skyder årets sidste aften i gang med et brag af en middag.

Ingredienser:

Ærtesuppe
Vindruekerneolie til sautering
3 fed hvidløg
2 bananskalotteløg
700 g. frosne ærter
700 ml. grøntsagsbouillon, fx Jürgen Langbein Gemüse-fond
2 dl. fløde
3 spsk. hvidvinseddike
Saften fra en halv vitron
Salt og peber

Kulmule
600 g. kulmule
25 g. smør
Salt

Friterede ærteskud
6 ærteskud
1 æggeblomme
1 dl. rasp
Fritureolie

Derudover
Hvid trøffelolie, fx Artisan de la Truffle
12 ærteskud
2 spsk. fløde
Maldon salt

Friskkværnet peber
Salling Bagerens hjemmelavede bruschetta

Fremgangsmåde

Snit hvidløg og bananskalotteløg fint og sautér i en gryde med vindruekerneolie til løgene er bløde - de må endelig ikke tage farve. Tilsæt de frosne ærter og steg dem ganske kort. Hæld bouillon over og lad det hele simre i 5 minutter.

Blend suppen helt glat. Tilsæt nu fløden og hvidvinseddiken og smag til med citron, salt og peber. Suppen skal have en fin balance mellem syre, sødme og fedme for at gøre den mild og cremet.

Tag kulmulen ud af køleskabet og skær den i 12 smalle stykker. Krydr kulmulen med salt og lad stykkerne hvile i ca. 10 minutter. Opvarm herefter en pande med rapsolie og steg kulmulen på begge sider til skorpen er sprød - ca. 2-3 minutter på hver side. Tilsæt til sidst smør og lad det bruse op om fisken.

Vend ærteskuddene i æggeblomme og derefter i rasp. Fritér ærteskuddene i rigeligt med fritureolie og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Anretning

Anret i dybe tallerkener og placér fisken i midten. Hæld suppen rundt om fisken og pynt med både friterede- og friske ærteskud. Dryp med trøffelolie, en anelse fløde, et par ærter, et lille drys Maldon salt og friskkværnet peber. Servér straks.

Rigtig godt nytår!