Mørbrad af gris med ærte hummus og agurke-mynte salat

Mørbrad af gris

- med ærte hummus og agurke-mynte salat

Saftig mørbrad af gris i en lækker marinade fra Salling Slagteren serveret med ærtehummus og agurke-mynte salat er en farverig, lækker og nem ret, der både passer til en hverdagsaften eller kombineret med god flaske vin i weekenden. Mørbraden skal have ganske kort tid, men bliver super saftigt.

Ingredienser:

4 personer
Aktiv tid: 15 minutter
Passiv tid: 20 minutter

Mørbrad:
1 marineret mørbrad af gris
30 g. smør

Ærte hummus:

120 g. kikærter
120 g. frosne ærter
1-2 tsk. spidskommen
1 spsk. tahin
1 fed hvidløg
½ dl. olivenolie
Citronsaft
Salt og peber

Agurke-mynte salat:

1 agurk
3 stængler mynte
1 rødløg
100 g. ægte græsk feta
1 spsk. olivenolie
Saften fra en ½ citron
tSalt og peber

Fremgangsmåde

Mørbrad:

Tænd ovnen på 200 grader. Puds mørbraden, fjern evt. sener og hinder.
Brun mørbraden på en pande i smør.
Stil panden med mørbraden i ovnen og bag den i ovnen i ca. 20 minutter.
Lad mørbraden hvile i 5 minutter og skær den i skiver.

Ærtehummus:

Kom kikærter, ærter, spidskommen, tahin, hvidløg og olivenolie i en blender.
Smag til med citronsaft, salt og peber.

Agurke-mynte salat:

Del agurken på langs og fjern midten med en ske. Skær tynde skiver af agurken.
Hak mynten groft, snit rødløget fint på et mandolinjern og
vend det hele sammen med olivenolie og citronsaft.
Lige inden servering vendes tern af den græske feta i. Smag til med salt og peber.