Miso ramen suppe med sir loin steak

Miso ramen suppe

- med sir loin steak

En god suppe, der luner, hører sig efteråret til. Denne Miso ramen suppe er spækket med chili, ingefær og hvidløg og den lækre Miso paste, som giver en dyb smag til suppen. Vi fylder en skål med gode nudler, lækre grøntsager og saftige skiver af italiensk Sir Loin steak inden vi hælder suppen over topper med æg og koriander. En smuk suppe, der passer perfekt til en hyggelig søndagsmiddag.

Ingredienser:

4-6 personer
Aktiv tid: 45 minutter
Passiv tid: 3 timer

Miso ramen suppe:
4 cm. ingefær
3 fed hvidløg
1-2 chilier
2-3 liter vand
4 grøntsagsbouillonterninger
3 spsk. miso paste, fx Clearspring
3-4 spsk. soya, fx Clearspring
1 spsk. fiskesauce
200 g. shiitake svampe
250 g. spinat

Fyld:
5-7 gulerødder
1 broccoli
Forårsløg
1 æg pr. mand
Koriander
2 pakker Soba nudler

2 Italienske Sir Loin steaks fra Salling Slagteren

Fremgangsmåde

Suppen:
Chili, hvidløg og ingefær finhakkes og kommes i en gryde opvarmet med lidt olie. Tilsæt efterfølgende 2,5 liter vand og bouillonterningerne. Suppen skal gerne nå at trække i mindst 2 timer. Når suppen har trukket tilføjes Miso paste, som først røres ud i lidt vand. Skær shiitake svampene i skiver og tilsæt. Smag til med soya og fiskesauce. Tilsæt evt. mere vand, hvis suppen er for stærk. Lige inden servering tilsættes spinatbladene.

Anretning:
Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken og kom en portion i hver skål. Snit gulerødderne på langs, skær broccolien i små buketter og snit forårsløgene. Kom grøntsagerne oven på nudlerne. Steg Sir Loin steaksene i rigeligt med smør. Det er vigtigt at de stadig er røde inden i, da de tilberedes videre, når du hælder suppen over. Skær steaken i strimler og læg 3-4 stykker i hver skål. Kog æggene i 5-6 minutter, pil dem og skær dem over på langs. Kom suppen over nudlerne og grøntsagerne og placér ægget oven på. Drys med koriander og servér straks.