Mexicansk one pot

Mexicansk inspireret one pot med jalapeñosmarineret cote de boeuf

Har du lyst til et sundt, lækkert og farverigt måltid? Prøv en mexicansk inspireret one pot fyldt med farverige grøntsager og mættende quinoa.

Retten kan varieres på utallige måder, uanset om du skal have gæster en lørdag eller bare til en hurtig aftensmad i hverdagene.

I Salling Super har vi quinoa fra det økologiske mærke KINOA, så du kan vælge lige præcis din favorit.

Server one potten med et godt stykke kød fra Freygaard Nordisk Naturkød fra slagteren i Salling Super skåret i tynde skiver og marineret i lime, jalapeños og hvidløg og med en god guacamole.

Til 4-6 personer.

Ingredienser:
700 g cote de boeuf fra Freygaard, nordisk naturkød.
3 dl. rød quinoa fra KINOA
3 hakkede rødløg
3 finthakkede solohvidløg
1 dåse sweetcorn fra Biona
2 peberfrugter i tern
1 dåse sorte bønner fra Urtekram
400 g. sød kartoffel i tern
2 tsk. stødt koriander
3 tsk. knust spidskommen
Saften fra 2 friske limefrugter
½ frisk jalapeño
6 dl. vand
Vindruekerneolie

Marinade til kødet:
1 frisk jalapeño
Saften fra 1 lime
1 solohvidløg
Salt og peber

Topping:
1 pose Manomasa tortillas, manchego and olives
Lidt queso fresco
Forårsløg
Koriander

Guacamole:
3 avocadoer
1 solohvidløg
1 lille bundt koriander
Saften fra ½ lime
½ finhakket rødløg
1 tomat i små tern
Salt og peber
Evt. lidt finhakket jalapeño

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader. Tag kødet ud af køleskabet og massér marinaden ind i kødet. Vend hurtigt kødet på en grillpande og stil gillpanden i ovnen i 15-20 minutter eller til kernetemperaturen er 60 grader.

Svits nu hvidløg og løg i lidt vindruekerneolie i en tykbundet gryde. Hæld resten af ingredienserne i gryden og lad det simre i ca. 20 minutter. Rør i gryden et par gange.

Alle ingredienserne til guacamolen mortes eller blendes med en stavblender.

Server one potten i en skål og top med queso fresco, tortillas, forårsløg og koriander og dertil guacamole og tyndskåret cote de bouef. Du kan evt. også servere retten i tortillas.

Biogan Quinoa rød, økologisk, 500 g
64,95 kr.
La Cantina Rød Jalapenos skivede, 570 g
32,95 kr.
Spar 99,75 kr.
Bitz salatskål, Ø30 cm, sort/amber
399 kr.
299,25 kr.
ferm LIVING Sekki saltkar, kul
99,95 kr.