Luksus rejecocktail med agurkesalsa og rogn

Luksus rejecocktail

- med agurkesalsa og rogn

Det er sæson for højtider og måske trænger du til lidt ny inspiration til mad, der kan serveres i alle anledninger. Du kender helt sikkert den klassiske rejecocktail med salat, tomat, citron og en god Thousand Island dressing. En skøn forret, som vi har moderniseret med en agurkesalsa, avokadocreme og ørredrogn. Servér den til julefrokosten, for weekendens gæster eller som en forret til nytårsaften, hvor du kan udskifte rogn med kaviar.

Til 4 personer

Ingredienser:
18-20 pil-selv rejer
2 dl. pillede edamamebønner

Agurkesalsa:
½ agurk
1 lille rødløg
½-1 chili
1 avokado
Saften fra 1/2 lime
Et lille bundt koriander

Creme fraiche dressing:
2 dl. 18% creme fraiche
Saften fra en lime
Salt og peber

Avokadocreme:
1 avokado
1 spsk. lime saft

Derudover:
1 glas ørredrogn eller kaviar
En lille håndfuld koriander

Fremgangsmåde
Start med agurkesalsaen og skær agurk, rødløg og avokado i små tern. Tilsæt finhakket chili efter smag. Hak koriander og vend i. Smag til med limesaft.

Bland ingredienserne til creme fraiche dressingen sammen. Smag til med salt og peber. Brug en stavblender til at blende avokado og limesaft sammen til en hel glat creme og kom den i en sprøjtepose.

Pil og rens rejerne.

Anret 1 spsk. creme fraiche dressing på en tallerken. Brug evt. bagsiden af en ske til at smøre dressingen let ud. Kom 1 spsk. agurkesalsa på og drys edamamebønner over. Fordel de pillede rejer ovenpå. Lav nu små dutter med avokadocremen. Afslut med lidt ørredrogn eller kaviar og koriander. Servér straks.