Linguine alle Vongole

Linguine alle Vongole

Tag det sydlige Italien med hjem i køkkenet med denne lækre pastaret med venusmuslinger. Vi bruger linguine pasta, men du kan også bruge spaghetti, som opskriften traditionelt er lavet på. Muslingerne kræver en anelse arbejde inden, for at sikre sig, de ikke er døde, men det er alt arbejdet værd, når duften af syden spreder sig i hjemmet. Servér med et glas Chardonnay og invitér gæster over til en skøn aften.

4 personer
Aktiv tid: 25 minutter

Ingredienser:

1 kg. venusmuslinger (alternativt, hjertemuslinger)
300 g. linguine
1 dl. hvidvin
4 fed hvidløg
1 chili
½ bundt bredbladet persille, inkl. stilke
5 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde: Skyld alle muslingerne i koldt vand. Åbner de sig en smule, kan du give dem et forsigtigt bank i bordet, én ad gangen. Hvis ikke de lukker sig igen, skal de kasseres.

Snit hvidløg og chili fint. Skær de yderste 2 cm. af persillestilkene og kassér. Chop derefter persillestilkene helt fint. Snit også bladende fint, men hold stilke og blade adskilt. Kog din linguine i saltet vand til 3 minutter før de er al dente.

Varm olivenolien op ved middelvarme i en dyb pande med låg og tilsæt persillestilkene, hvidløg og chili. Så snart hvidløgene begynder at tage lidt farve tilsættes alle muslingerne og hvidvinen. Læg låg på panden og lad det stå i knap 5 minutter. Ryst lidt i panden undervejs. Tjek at alle muslinger har åbnet sig. Er der nogle, der stadig er lukkede efter 5 minutter, kasseres de. Kom pastaen over muslingerne og vend det hele sammen. Tilsæt de finhakkede persilleblade og servér straks.