Lammeculotte med ricotta, nye ærter og mynte

Lammeculotte

- med ricottacreme, nye ærter og mynte

Salling Super inspirerer dig til en lækker hovedret med lammeculotte, ricottacreme, nye danske ærter og en lækker sprød salat af fennikel og ruccola. Toppet med en smule revet parmesan, har du den perfekte gæsteret til en lun sommeraften. Servér med en fyldig italiensk rødvin.

Ingredienser:

Til 4 personer
Forberedelse: 30 min.
Tilberedning: 20 min.
I alt: 50 min.

Lammeculotte
500 g. fersk lammeculotte
Salt og peber
Smør og olie til stegning
3 fed hvidløg

Ricottacreme
Ricotta, fx La Treccia
Salt og peber
1 spsk. god olivenolie
Saften og skal fra 1 øko citron
1 fed hvidløg

Derudover
½ fennikel
1 håndfuld ruccola
1 bakke nye danske ærter
50 g. parmesan
Mynte
Saften og skal fra 1 øko citron

Fremgangsmåde

Lammeculotte
Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Fjern de værste sener fra lammet og krydr culotten med salt og peber. Lad den trække i 15-20 minutter. Brun lammeculotten på alle sider på en varm pande (brug evt. en pande, der kan tåle at komme i ovnen) med en smule rapsolie. Stil panden ind i ovnen eller læg lammeculotten i et ovnfast fad. Lad den stege videre i ovnen i 8-12 minutter. Kernetemperaturen skal være 57-59 grader, så tag gerne lammet ud af ovnen ved 54-55 grader. Lad kødet hvile indtil servering.

Ricottacreme
Riv citronskallen og pres citronen. Pres hvidløget. Vend Ricottaen sammen med salt, peber, revet citronskal og hvidløg. Smag til med citronsaft.

Anretning
Snit fennikel helt fint, evt. på et mandolinjern. Vend sammen med ruccola. Tag ærterne ud af bælgen. Server alle delene hver for sig eller anret på en tallerken. Læg ricottacremen nederst og læg herefter skiver af lammeculotte ovenpå. Top med fennikel og ruccola. Drys ærter udover. Afslut med revet parmesan, mynte, citronskal og -saft.