Lammechops med dukkah, quinoasalat og bagt græskar

Lammechops med dukkah, quinoasalat og bagt græskar

Græskarsæsonen står for døren, og de flotte, store grøntsager kan bruges til meget andet en halloweenpynt.

Salling Super guider dig her til bagte græskarstykker med en skøn yoghurtdressing, en mellemøstlig quinoasalat og lammechops vendt i dukkah. Dukkah er en blanding bestående af hakkede ristede mandler, grøn pistachie og grøn fennikel, som giver en skøn sprød skorpe på lammet.

Denne farverige ret vil med garanti imponerer dine gæster.

4 personer

Ingredienser:
6-8 lammechops eller en lammekrone
Mill & Mortar grøn dukkah
50 g. smør
Citronskiver

Quinoasalat:
2 dl. trefarvet økologisk quinoa
1 agurk
1 rødløg
Et bundt koriander el. bredbladet persille
Kernerne fra et granatæble
Saften fra 1 citron
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

Bagt græskar:
2 små hokkaidogræskar
Olivenolie
Salt og peber
½ dl græskarkerner

Yoghurtdressing:
2 dl. yoghurt natural
1 tsk. Mill & Mortar hele spidskommen
1 fed hvidløg
Saften fra 1 citron
Salt og peber

Fremgansgmåde:
Fordel grøn dukkah på en tallerken. Skær lammekronen i lammechops og vend i den grønne dukkah. Lad lammechopsene hvile på et fad.

Imens forberedes quinoasalaten. Kog quinoaen efter anvisningerne på pakken og lad den køle af. Skær agurken i tern og rødløget i tynde skiver. Hak koriander eller persille groft. Bland alle ingredienserne i en skål og smag til med citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Fjern kernerne fra hokkaidogræskarrene og skær dem i mindre både. Fordel græskarstykkerne på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie, salt og peber. Bag i ovnen i ca. 20 minutter, til græskarstykkerne er møre.

Vend yoghurten sammen med et presset hvidløg og stød spidskommen i en morter. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Kom smørret på en pande og steg lammechopsene i ca. 4 minutter på hver side. Sluk for varmen og lad dem hvile i nogle minutter. Server lammechopsene med citronbåde.

Kom græskarkernerne på en tør pande og rist dem til de begynder at poppe.

Anret de bagte græskarstykker på et fad og dryp med lidt yoghurtdressing, de ristede græskarkerner og lidt frisk koriander.

Velbekomme!