Laks rimmet i Salling Gin med syltet fennikel og kefir med peberrod

Laks rimmet i Salling Gin

- med syltet fennikel og kefir med peberrod

Vidste du at vi i Salling har vores helt egen gin, som vi har brygget i samarbejde med Nordisk Brænderi? Opkaldt efter Hermann Salling er vores gin helt perfekt til blandt andet at rimme laks når det skal være lidt ekstra lækkert for weekendens gæster. Lad dig ikke skræmme af de ekstra timers arbejde, for det endelige resultat er uden tvivl det hele værd.

4 personer

Ingredienser:
500 g. laks
2 spsk. sukker
2 spsk. salt
6 spsk. Herman Gin

Kefir sauce:
3 dl. Arla Unika essens, Kefir
3 cm. frisk peberrod

Basilikumolie:
2 dl. rapsolie
1 bundt basilikum
1 nip salt

Syltet fennikel:
2 dl. eddike
2 dl. sukker
5-6 peberkorn
1 fennikel

Derudover:
5 radisser
1 dl. pillede edamamebønner
Feldsalat Skovsyre

Fremgangsmåde
Start med at ligge laksen i fryseren i 24 timer. Tø laksen op og læg derefter laksen i et fad, der ikke er for stort. Hæld salt, sukker og gin over hele laksen. Dæk laksen med husholdningsfilm og stil den på køl i 12 timer.

Til kefir saucen blandes kefir med høvlet peberrod i en lufttæt beholder. Lad saucen trække på køl til du skal bruge den. Du kan fx lade den trække sammen med laksen.

Lav nu basilikumolien ved at komme alle ingredienserne i en blender og blend til basilikummen er helt blendet ud med olien. Opbevar evt. olien på køl i en tube-beholder. Den kan holde sig i 1 uges tid på køl. Brug fx olien til pastaretter, på bruschetta eller i din salat.

Finsnit fennikel og lav en syltelage ved at koge eddike, sukker og peberkorn hurtigt op. Hæld syltelagen over fennikel og lad det trække i ca. 10-20 minutter.

Anret laksen på en tallerken i lange tynde stykker og top med finsnittet radisser, edamame bønner og feldsalat. Hæld en smule af kefir saucen ved og dryp med basilikum olien. Pynt med skovsyre og servér straks.