Koteletter på skaft med æblesalat og bønner

Grisekoteletter på skaft

- med æblesalat og bønner

Et godt stykke grisekød på skaft kan være noget af det lækreste, hvis det tilberedes korrekt. I Salling Super finder du Iberico koteletter på skaft hos slagteren, som er en enormt smagfuld udskæring.

Serveret med en frisk æblesalat og grønne bønner, har du den perfekte menu til gæsterne. En ret, der ikke er for tung, men derimod fyldt med syre, en anelse chili, saftigt kød og sprøde bønner. En dejlig farverig ret til de mørkere dage.

Ingredienser:

Til 4 personer

Kødet
4 stk. Iberico grisekoteletter på skaft
Salt
Rapsolie
30 g. smør

Æblesalat
3 æbler
2 små rødløg
1 peberfrugt
½ solo hvidløg
½-1 chili
En håndfuld mynte
En håndfuld koriander
Saften fra en lime

Derudover
400 g. grønne bønner
Limebåde
Koriander
Mynte

Fremgangsmåde

Lad koteletterne trække med salt i 10-15 minutter inden de kommes på en varm pande med olie. Steg dem ved høj varme i 2-3 minutter på begge sider. Skru herefter ned for varmen og tilsæt smørret. Lad dem stege videre ved svag varme i ca. 5 minutter. Kom gerne smørret fra panden over korteletterne undervejs. Lad dem hvile 5 minutter.

Skær æbler, rødløg og peberfrugt i tern. Vend sammen med finsnittet hvidløg og tilsæt chili efter smag. Hak koriander og mynte og vend det hele sammen. Smag til med limesaft.

Sæt en gryde med letsaltet vand til at koge. Det er vigtigt, at der ikke er for meget vand i gryden. Når vandet koger, tilsættes bønnerne og koges herefter i 2-3 minutter.

Anretning
Servér koteletterne på et fad med æblesalaten over og bønnerne som tilbehør.