Koldskål med jordbær og is

Koldskål med jordbær og is

Salling Super guider dig til at give den klassiske koldskål et twist. Vi anbefaler at servere med vaniljeis fra Jacob og Jakob, danske jordbær og sprøde kammerjunkere fra Salling Bageren.

Lad isen smelte langsomt ned i denne lækre og luftige klassiske koldskål og lad dig forføre af sødmen fra jordbærrene og de knasende kammerjunkere.

Opskrift til 4 personer:

1 vaniljestang
2 pasteuriserede æggeblommer
½ spsk. rørsukker
4 spsk. flormelis
Skallen fra en økologisk citron
1 l kærnemælk
Saften fra ½ citron
1 bakke danske jordbær
1 bakke kammerjunkere fra Salling Bageren
½ liter is fra Jacob og Jakob

Flæk vaniljestangen og bland kornene med rørsukkeret med bagsiden af en kniv. Pisk vaniljesukkeret med æggeblommerne til det er luftigt. Pisk resten af ingredienserne sammen. Stil på køl.

Anret tre kugler vaniljeis i en skål med halve jordbær. Hæld en fjerdel af koldskålen over isen og pynt med knuste kammerjunkere.

Velbekomme.