Rivegilde - spar op til 60% - shop nu

Luksus kartoffelmad med stenbiderrogn

Kartofflemad er en klassiker og en skøn spise. Vil har tilføjet lidt flere lag til den traditionelle kartoffelmad, og lavet en luksus udgave med røget mayo, vagtelæg, stenbidderrogn og bacon. Server den som en del af påskefrokosten eller nyd den på en lækker forårsdag. 

4 personer
Aktiv tid: 20 minutter
Passiv tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 4 skiver græskarkernerugbrød fra Salling bageren
  • 500 g. asparges- eller babykartofler
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 4 spsk. fint havsalt
  • 6 vagtelæg
  • 100 g. stenbiderrogn
  • 50 g. Salling bacon
  • 1 rødløg
  • Dild
  • Brøndkarse
  • Friskkværnet peber

 Røget mayonnaise

  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. klassisk sennep, fx De 5 Gaarde
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 dl. rapsolie
  • 1/2 dl. Hørøget rapsolie, fx Nordisk
  • Et par dråber ”Ren Røg”
  • Lidt salt

Ingredienser til Luksus kartoffelmad

Fremgangsmåde

Kartofler

Rens kartoflerne, men lad skralden blive på.
Kartoflerne kommes i koldt vand med salt og frisk timian og koges møre med en anelse bid.
Lad dem køle af i en skål.

Røget mayonnaise

Kom æggeblomme, sennep og eddike i en skål.
Pisk sammen og tilsæt nu olie i en tynd stråle mens du pisker.
Smag til med salt og et par dråber af Ren Røg.

Anretning

Kog vagtelæggene i 2,5 minut og kom dem derefter i iskoldt vand.
Pil dem forsigtigt og del dem i halve. Steg baconskiver sprøde på en pande.

Skær kartoflerne i skiver på langs og anret dem på rugbrød.
Kom små dutter af røget mayonnaise på, læg tynde ringe af rødløg ovenpå, placér de halverede vagtelæg,
et stykke bacon og et par tsk. stenbiderrogn.
Pynt med frisk dild, brøndkarse og friskkværnet peber.

Servér med en dejlig påske øl eller en god snap