Kanelsnegle med æble og pekannøddekaramel

Kanelsnegle

- med æble og pekannøddekaramel

Man kan vist ikke sige efterår uden også at sige kanelsnegle. Derfor guider vi dig her til en ekstra syndig variant med æble og en lækker mørk karamel med knasende pekannødder. Server den sammen med vores lækre efterårskakao med Baileys, og du har et perfekt weekend-setup efter en lang gåtur i skoven.

Til 1 tærteform på Ø29 cm.

Ingredienser:
2 dl. Arla Unika årstidsmælk
25 g. gær
2 æg
2 spsk. sukker
1 nip salt
500 g. hvedemel
½ spsk. Mill & Mortar Cake Factor
100 g. smør

Remonce:
150 g. blødt smør
120 g. rørsukker
120 g. brun farin
2 tsk. Cake Factor
2 æbler i tern

Karamel:
150 g. rørsukker
200 g. brun farin
1 dl. fløde
150 g. pecannøddekerner

Fremgangsmåde
Lun mælken i en gryde og hæld det i en røremaskine sammen med gæren. Tilsæt æg under omrøring. Vend de tørre ingredienser sammen og tilsæt røremaskinen. Hold evt. lidt af hvedemelet tilbage. Dejen skal være glat og blank, men ikke klistret. Tilsæt lidt smør af gangen og ælt til en ensartet masse. Lad dejen hæve i ½-1 time et lunt sted.

Lav remoncen imens ved at blande alle ingredienserne sammen. Brug evt. en elpisker. Karamellen laves i en tykbundet pande. Tilsæt rørsukker, brun farin og fløde og lad det smelte langsomt, mens du rører rundt. Fjern panden fra varmen og tilsæt grofthakkede pecannøddekerner.

Rul dejen ud til en rektangulær form med ca. ½ cm. tykkelse. Smør remoncen ud, fordel æbleternene og rul dejen sammen til en pølse. Skær dejen i snegle af 3-4 cm. tykkelse og placer i tærteformen. Hæld karamellen over og lad sneglene hæve i yderligere 30-45 minutter. Bag sneglene i 15 minutter ved 180 grader.