Jordbærmuffins med blond chokolade og marengsskum

Jordbærmuffins

- med hvid chokolade og marengsskum

Disse lækre jordbærmuffins er den perfekte måde at bruge de lækre danske jordbær på. Servér de smukke og saftige muffins til dessert for dine gæster sammen med en stor skål danske jordbær, eller nyd dem på terrassen i eftermiddagssolen. De skønne muffins med marengsskum kan sagtens opbevares på køl i 1-2 dage i en lufttæt beholder - det bliver de faktisk kun bedre af!

Ingredienser:

Til ca. 12 muffins

Muffins
100 g. smør
100 g. sukker
1 vaniljestang
1 æg
140 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. flagesalt
1 dl. kærnemælk
100 g. Dulcey 32% Valrhona
1 bakke friske jordbær

Marengsskum
100 g. æggehvider
200 g. sukker

Derudover
Mill & Mortar blåbær støv
Kvarte jordbær

Fremgangsmåde

Muffins
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smørret sammen med halvdelen af chokoladen i et vandbad. Pisk æg, sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen luftigt (ca. 4 minutter). Tilsæt smeltet smør og chokolade. Vend hvedemel, bagepulver og flagesalt forsigtigt i. Hak resten af chokoladen groft og vend i. Vend til sidst kærnemælken i. Vær opmærksom på ikke at røre for meget i dejen.

Fordel dejen i ca. 12 forme. Fyld kun formene 2/3 op, så de har plads til at hæve. Placer et lille eller et halvt jordbær i hver muffin. Tryk kun lige akkurat jordbærret ned, det må ikke falde helt til bunds.

Bag dine muffins i ovnen i 15-17 minutter til de er gyldne. Tjek evt. om de er færdige ved at trykke forsigtigt på toppen. Her skal de gerne ”bounce” tilbage.

Marengsskum
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt ad gangen. Kom marengsskummet på en sprøjtepose med din ønskede tyl.

Anretning
Lad muffins køle af og top med marengsskum, drys med blåbærstøv og pynt med et kvart jordbær.