Hvide asparges med sennepsdressing og bacon

Hvide asparges

- med sød sennepsdressing, bacon og sprøde kapersbær

Sæsonen for de lækre forårsgrøntsager er lige om hjørnet, og derfor giver vi dig her en lækker opskrift på hvide asparges med en sød sennepsdressing, bacon crumble af vores helt egen frilandsgris og sprøde kapersbær. En lækker forårsret, der kan serveres, som en simpel forret eller del af social dining konceptet. Du kan også servere med friskbagt brød og retten fungerer så perfekt til forårsfrokosten på terrassen.

Ingredienser:

Til 4 personer

Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 10 min.
I alt: 20 min.

Asparges
1 bundt friske hvide asparges, beregn ca. 3-4 asparges pr. mand

Sød sennepsdressing
1,5 spsk. sød sennep, fx Nordisk sennep med Skagen øl
1 spsk. honning
1 spsk. olivenolie
Saften fra ½ citron
½ fed hvidløg
Dild
1 nip flagesalt

Sprøde kapersbær
10 kapersbær, evt. sunBEST
1 dl. smagsneutral olie

Derudover
100 g. Salling bacon af frilandsgris
Dild

Fremgangsmåde

Sød sennepsdressing
Sennep, honning, olivenolie og citronsaft røres sammen. Pres hvidløget og vend i sammen med lidt grofthakket dild. Smag til med salt.

Sprøde kapersbær
Kom smagsneutral olie på en pande og lad det blive varmt. Kom kapersbærrene på panden og lad dem blive sprøde hele vejen rundt.

Anretning
Skær bacon i små tern og steg sprødt. Rens aspargesene og knæk bunden af. Steg aspargesene på en pande med lidt olie til de er en anelse gyldne (ca. 3-4 minutter). Vær opmærksom, de må endelig ikke få for meget. Anret aspargesene på et flot fad. Kom en spiseskefuld sennepsdressing udover. Drys med bacon, sprøde kapersbær og frisk dild. Servér med brød og den resterne sennepsdressing.