Honningmarineret kylling med rosmarin og æble
På de travle hverdagsaftener må aftensmaden gerne være overskuelig at tilberede og god for både samvittigheden og fornuften.
I Salling Super har vi kylling fra Hopballe Mølle, som er velfærd, der kan smages. Her får du en lidt mørkere kylling med fastere kød, og det er med til at gøre en god hverdagsret endnu bedre.
Retten her er fyldt med de bedste danske sæsonrodfrugter og de flotteste danske Aroma-æbler, du kan finde i Salling Super.
Opskrift til 4 personer:
Ingredienser
2 overlår
2 brystfiletter
14 babykartofler
3 pastinakker
7 skalotteløg
2 rødbeder
4 gulerødder
3 danske Aroma-æbler
Lidt olivenolie
Salt og peber
Marinade
2 spsk. honning fra
1 håndfuld friskhakket rosmarin
1 tsk. groftkværnet peber
Groft salt
Til servering
Frisk rosmarin
1 dansk Aroma-æble
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 180 grader. I en skål blandes alle ingredienserne til marinaden. Kyllingen lægges i et ildfast fad, smøres med marinaden og stilles på køl til din tålmodighed ikke rækker længere.
Alle rodfrugterne skæres i grove stykker og æblerne i både. Vend det hele i lidt olivenolie og krydr med salt og peber.
Rodfrugterne og æblerne steges i ovnen i 10 minutter og derefter sætter du kyllingen ind. Steg det hele i 20 minutter mere til skindet på kyllingen er sprødt. Savner du stadig noget sprødhed, kan du evt. sætte ovnen på grill i 2-3 minutter.
Server det hele på et flot fad og drys med frisk rosmarin og friske æblestykker.