Honningmarineret kylling med rosmarin og æble

Honningmarineret kylling med rosmarin og æble

På de travle hverdagsaftener må aftensmaden gerne være overskuelig at tilberede og god for både samvittigheden og fornuften.

I Salling Super har vi kylling fra Hopballe Mølle, som er velfærd, der kan smages. Her får du en lidt mørkere kylling med fastere kød, og det er med til at gøre en god hverdagsret endnu bedre.

Retten her er fyldt med de bedste danske sæsonrodfrugter og de flotteste danske Aroma-æbler, du kan finde i Salling Super.

Opskrift til 4 personer:

Ingredienser
2 overlår fra Hopballe Mølle
2 brystfiletter fra Hopballe Mølle
14 babykartofler
3 pastinakker
7 skalotteløg
2 rødbeder
4 gulerødder
3 danske Aroma-æbler
Lidt olivenolie
Salt og peber

Marinade
2 spsk. honning fra De 5 Gaarde
1 håndfuld friskhakket rosmarin
1 tsk. groftkværnet peber
Groft salt

Til servering
Frisk rosmarin
1 dansk Aroma-æble

Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 180 grader. I en skål blandes alle ingredienserne til marinaden. Kyllingen lægges i et ildfast fad, smøres med marinaden og stilles på køl til din tålmodighed ikke rækker længere.

Alle rodfrugterne skæres i grove stykker og æblerne i både. Vend det hele i lidt olivenolie og krydr med salt og peber.

Rodfrugterne og æblerne steges i ovnen i 10 minutter og derefter sætter du kyllingen ind. Steg det hele i 20 minutter mere til skindet på kyllingen er sprødt. Savner du stadig noget sprødhed, kan du evt. sætte ovnen på grill i 2-3 minutter.

Server det hele på et flot fad og drys med frisk rosmarin og friske æblestykker.