Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella

Hvem elsker ikke at smøre den syndige chokoladecreme på nybagte boller, på tynde pandekager eller som topping på vaniljeisen? Vi er i hvert fald helt vilde med nutella og har derfor lavet vores helt egen version. Vi bruger 70% chokolade og hasselnøddemælk for en ekstra skøn nutella smag.

1 lille glas nutella

Ingredienser:

1 dl. hasselnøddemælk
150 g. økologiske hasselnødder
100 g. Guatamala Mikeller chokolade
70% Lidt havsalt

Fremgangsmåde

Start med at riste de hele hasselnødder i ovnen ved 180 grader i 5-10 minutter. Imens smelter du chokoladen i en gryde sammen med hasselnøddemælken ved lav varme.

Hæld nu de varme hasselnødder i et viskestykke for at fjerne de værste skaller ved at nulre viskestykke-posen med hasselnødderne i.

Kom de afskallede hasselnødder i en god blender eller foodprocessor sammen med havsalt og blend til du har en tyk nøddesmør. Det tager lidt tid, og det kan være, du skal hjælpe blenderen en smule ved at skrabe kanterne.

Tilsæt derefter langsomt den smeltede chokolade med hasselnøddemælk i blenderen og blend det hele sammen til en ensartet masse.

Hæld din hjemmelavede nutella på et skoldet patentglas og opbevar på køl.

SHOP TILBEHØR

Brunch, Brunch, Brunch
329,95 kr.
Oialla Chokolade 72%, plade, 70 g
59 kr.
KitchenAid mini-foodprocessor, 830 ml, cream
1.199,95 kr.