Grøntsagslasagne med 3 italienske oste

Grøntsagslasagne med 3 italienske oste

Lasagne er en skudsikker hverdagsklassiker, som de fleste sætter pris på. Salling Super guider dig til en variant spækket med fyldige grøntsager og toppet med 3 italienske oste, som giver en perfekt afbalancering.

En lækker, smagfuld ret der både passer til en travl tirsdag eller en hyggelig fredag med hele familien.

4-6 personer

Ingredienser:
2 pakker Il Fornaio lasagneplader
Olivenolie
1 stort rødløg
3 fed hvidløg
3 dåser flåede Mutti tomater
2 squash
250 g. babyspinat
Frisk timian
En stor håndfuld basilikum
2 auberginer
250 g. cherrytomater
Salt og peber
2 tsk. Mill&Mortar Herbes de Provence

150 g. røget formagella
150 g. peberpecorino
150 g. fontina

Pynt
Basilikum

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Opvarm en smule olivenolie i en stor gryde. Sauter finthakket rødløg og hvidløg, og tilsæt de flåede tomater. Varm tomatsovsen godt op og mos forsigtigt de store tomater i gryden. Tilsæt revet squash og babyspinat og smag til med krydderurter, salt og peber.

Imens tomatsovsen simrer, skæres auberginerne i lange skiver og lægges på et fad. Kom salt på aubergineskiverne og lad dem stå i 10 minutter for at trække lidt vand ud af auberginekødet. Dup salt og det overskydende vand af aubergineskiverne og steg dem på en grillpande i lidt olivenolie til de bliver møre.

Læg lasagnen sammen i et ildfast fad. Start med tomatsovsen efterfulgt af lasagneplader, aubergineskiver og friske halve cherrytomater og et lag lasagneplader mere. Fortsæt i samme rækkefølge til alt tomatsovs og aubergine er brugt. Top med de tre revede oste og bag lasagnen i ovnen i 30-40 minutter. Osten skal være smeltet og gylden.

Pynt lasagnen med hakket basilikum og server evt. med en salat af radicchio og feldsalat med en vinaigrette.