Grønkålssalat med and, blåbær, honningbagte rødbede og gedeost

Grønkålssalat

- med and, blåbær, honningbagte rødbede og gedeost

And hører sig ikke kun julen til. Uanset om du er til andebryst eller andelår fungerer det søde kød perfekt til efterårs grønkål, honningbagte rødbeder, gedeost og blåbær. En smuk fyldig og mættende salat, der sagtens kan stå alene. Vi kan godt lide at servere grønkålen i to variationer. Halvdelen steger vi på panden i lidt olie med salt og blander med den friske grønkål. Det giver en perfekt balance af sprødhed, salt og friskhed. Vi topper med ristede pinjekerner for sprødhed og fedme.

Ingredienser:
300 g. grønkål
2 andebryster eller andelår
3 spsk. honning fra De 5 Gaarde
300 g. rødbeder
1 Clara Frijs pærer
1 lille bakke blåbær
100 g. gederulle

Derudover
Salt
50 g. smør
Olivenolie
Il Fornaio Balsamicoolie
Pinjekerner

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader. Skræl og vask rødbederne og skær i mundrette stykker. Fordel rødbedestykkerne på en bradepande beklædt med bagepapir og forel honningen udover. Bag i ovnen i ca. 20 minutter.

Skyl og snit grønkålen fint. Halvdelen af grønkålen kommes i en pande med olivenolie og salt og varmes op til det bliver sprødt. Bland efterfølgende det stegte grønkål med den friske rå grønkål.

Snit skindet på andebrysterne/lårene og steg på en pande i smør i ca. 7 minutter på hver side. Skær tynde skiver af pære, skyld blåbær og skær gederullen i mindre stykker. Rist pinjekernerne på en tør pande.

Anret grønkålen på et fad. Top med rødbeder, pærestykker, and i skiver og gederulle. Afslut med blåbær og pinjekerner og dryp med balsamicoolie.