Gnocchi med spinat-mandel pesto

Gnocchi

- med pesto lavet af spinat og mandler

En lækker omgang gnocchi lavet på kartofler, går man sjældent galt i byen med. Imponér dine gæster med en hjemmelavet variant, som kun består af 4 ingredienser og vend dem i en lækker pesto bestående af ristede mandler og spinat.

Retten her er simpel og en god hovedret til gæstemiddagen i selskab med en let rødvin.

Ingredienser:

Til 4 personer
Forberedelsestid: 30 minutter
Hviletid: 30 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter
I alt: 1,5 time

Gnocchi
1 kg. bagekartofler
300 g. durum mel
2 æggeblommer
½ tsk. salt

Spinat mandelpesto:
100 g. mandler
100 g. spinat
2 dl. olivenolie
Saft og skal af en citron
1 fed hvidløg
Salt og peber

Derudover:
Parmesan
Olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde

Gnocchi:
Vask kartoflerne og kog dem møre i en stor gryde med rigeligt vand. Pil skralden af kartoflerne når de er færdigkogte og mos dem helt fine. Vend durum mel og æggeblommer i til en ensartet dej. Det er vigtigt du ikke overarbejder dejen. Ælt den ganske kort til den hænger sammen på et meldrysset bord. Lad dejen køle 15 minutters tid. Rul dejen ud til lange pølser og skær dem i ca. 2 cm. stykker. Tryk dem let med en gaffel. Lad dem tørre i 30 minutter med afstand mellem hver enkel gnocchi, gerne på køl.

Spinat mandelpesto:
Rist mandlerne kort på en tør pande. Blend spinat, mandler, olivenolie, hvidløg og citron. Smag til med salt og peber. Det kan være der skal lidt mere olie i, alt efter smag og behag.

Anretning

Kog gnocchierne i ca. 2 minutter til de stiger til overfladen. Kom pestoen i en skål og kom gnocchierne over i pestoen uden vand. Vend forsigtigt det hele sammen. Anret på et stort fad, dryp med god olivenolie, citronskal, revet parmesan og frisk peber.