Friterede østers med limemayo og kaviar

Friterede østers

- med limemayo og kaviar

Inden længe hopper vi ind i et nyt år, og det skal fejres med vores allernærmeste. Salling Super inspirerer dig til den perfekte velkomstsnack, som du kan nyde med et glas champagne under dronningens nytårstale.

Smukke østersskaller med friterede østers, en lækker mayonnaise, sprøde forårsløg og delikate kaviar. En ret, der bestemt egner sig til årets sidste aften!

Ingredienser:

4-6 personer
Aktiv tid: 30 minutter
Passiv tid: 30 minutter

Friterede østers:
10-12 østers
1 dl. hvedemel
1 æg
1 dl. pankorasp
1 liter fritureolie

Limemayonnaise:
1 dl. mayonnaise
Saften af ½ lime
1 tsk. soya
1 tsk. sriracha

Derudover:
1 forårsløg
1 dåse kaviar, fx Privilege
1 lime

Fremgangsmåde

Friterede østers:
Åbn østersene forsigtigt med en østerskniv og et viskestykke. Skær østersene fri og læg dem i en skål.
Rens skallerne med en svamp og vand og kog dem i 30 minutters tid i en stor gryde.
Vend østersene forsigtigt i mel, dernæst sammenpisket æg og til sidst pankorasp.
Kom olie i en tykbundet gryde og varm op. Tjek om olien er varm nok med en tandstik. Bobler det rundt om tandstikken, er olien klar.
Kom de panerede østers i gryden 2 ad gangen og vend dem til de er gyldne på begge sider. Læg dem på en rist med køkkenrulle under.

Limemayo:
Smag mayonnaisen til med limesaft, soya og sriracha.

Anretning:
Tag de flotteste skaller fra gryden og dup dem tørre. Placér en friteret østers i hver skal og top med limemayonnaise, finsnittede forårsløg, en skefuld kaviar og en limebåd. Servér med champagne til dronningens nytårstale.